Ένα νέο μονοπάτι στη Δυτική Πάρνηθα.

Ένα ακόμα μονοπάτι καθάρισε και σήμανε ο δραστήριος ΕΠΟΣ Φυλής και το ενέταξε στο δίκτυο μονοπατιών της Δυτικής Πάρνηθας.

Το μονοπάτι, επιλέχτηκε να καθαριστεί στα πλαίσια καλλιέργειας του ορειβατικού ενδιαφέροντος αλλά και της ανάδειξης των μονοπατιών της περιοχής, πολλά από τα οποία υπήρξαν τμήματα αρχαίων δρόμων και συνδέουν ιστορικά μνημεία και τοποθεσίες γνωστές από την αρχαιότητα.

Το μονοπάτι που ξεκινά από τη Χασιά και καταλήγει στο φρούριο Φυλής, αποτελεί τμήμα του δικτύου μονοπατιών ορεινής πεζοπορίας της Δυτικής Πάρνηθας που συντηρεί ο Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής. Υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριληφθεί σε μικρής ή μεγάλης διάρκειας διαδρομές διαφόρων δυνατοτήτων. Βρίσκεται εξ ολοκλήρου σε αναγεννημένο και καταπράσινο δάσος με πεύκα και αν πεζοπορήσετε άνοιξη, (Μάϊο), θα έχετε συντροφιά σας το κελάρυσμα του νερού από τα ρυάκια καθώς θα διασχίσετε κάμποσες φορές τις κοίτες τους.

07/12/2022 19:53

Επικόλησε τον παρακάτω κώδικα HTML iframe στην ιστοσελίδα ή το blog σου:

  • Distance Instructions

 

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...