Κατεστραμένη η γέφυρα του Αρκουδορέματος στη Βάλια Κάλντα

0
241

Ένα από τα πλέον δημοφιλή μονοπάτια στα Ελληνικά βουνά, αυτό που ανεβάζει από τη πυρήνα του Εθνικού δρυμού Πίνδου (Βάλια Κάλντα) στις λίμνες Φλέγγας και την ομώνυμη κορφή είναι πιθανόν αδιάβατο για τους πεζοπόρους.

Συγκεκριμένα, η μεγάλη σιδερένια γέφυρα που ένωνε τις όχθες του Αρκουδορέματος (φωτο), σύμφωνα με μαρτυρίες αναγνωστών, έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή μάλλον έχει εξαφανισθεί τελείως. Αιτία οι πολύ μεγάλες βροχοπτώσεις της φετινής άνοιξης, που συνεχίζονται ακόμα. Έτσι και για όσο ακόμα το Αρκουδόρεμα θα είναι φουσκωμένο, οι πεζοπόροι πιθανόν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Εναλλακτικά, μπορούν να ακολουθούν το μονοπάτι από το ρέμα της Φλέγγας, που επίσης από τον πυρήνα ανεβάζει στη κορφή και τις δίδυμες αλπικές λίμνες της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.