Καθαρισμός μονοπατιού από τον ΕΟΣ Καρδίτσας

0
51

Μετά από το φετινό χειμώνα και τα βαριά χιόνια, πολλά μονοπάτια στα βουνά μας έχουν κλείσει από πεσμένα δένδρα και η διάσχισή τους έχει γίνει προβληματική. Αυτό ισχύει ειδικά στη περιοχή των Αγράφων, που τα χιόνια ήταν πραγματικά πολλά.

Έτσι, τη Κυριακή που μας πέρασε (22/4), μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας, καθάρισαν –προσφέροντας εθελοντική εργασία- ένα μεγάλο μέρος του μονοπατιού Αμάραντος –  Βρύση Ίταμου και συγκεκριμένα το κομμάτι Αμάραντος – Κούρμος, που πράγματι είχε γίνει αρκετά προβληματικό.  Οι εθελοντικοί αυτοί καθαρισμοί, θα συνεχιστούν και τα επόμενα Σαββατοκύριακα.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.