Οι δημοφιλέστερες πεζοπορικές διαδρομές του 2011

Μέσα στο χρόνο που μας πέρασε, πάνω από 100 πεζοπορικές διαδρομές απ’ όλη την Ελλάδα, καταγραμμένες με gps, ανέβηκαν από το ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ και τους αναγνώστες του, στο www.anevenontas.gr. Διαδρομές κάθε δυσκολίας, τύπου και γούστου, που οι χρήστες της ιστοσελίδας μας «κατέβασαν» εκατοντάδες φορές και πιστεύουμε ότι τους βοήθησαν στις εξορμήσεις τους.

Άλλωστε και η αύξηση της επισκεψιμότητας στην ανάλογη σελίδα φανερώνει και τη χρησιμότητα της.
Ποιες από αυτές ήταν οι δημοφιλέστερες για το 2011;

1.    Γύρος Γκούρας – Σπήλαιο Πάνα / Πάρνηθα.
Μια διαδρομή που περνά από ένα από τα hotspot του βουνού, το Σπήλαιο Πανός
2.    ΚΕΟΑΧ-Μεταμόρφωση-Καρυά / Όλυμπος
Μια διαδρομή που περνά από το λιγότερο γνωστό, νότιο τμήμα του βουνού.
3.    Βωβούσα – Λάιστα / Ζαγόρια
Η διαδρομή συτή διασχίζει τα δάση του Κουκουρούντζου και συνδέει τον Αώο και τη Βωβούσα, με το κεντρικό Ζαγόρι.
4.    Θρακομακεδόνες – Ξεροβούνι – Φλαμπούρι / Πάρνηθα
Η πιο δημοφιλής ανάβαση της Πάρνηθας, μαζί με μια ανάβαση σε μια από τις ελάχιστες ελεύθερες κορφές του βουνού.
5.    Πάπιγκο – κτφ. Αστράκας – Γκαμήλα / Ζαγόρια
Η κλασική χειμερινή ανάβαση στη Γκαμήλα, που περνά από το καταφύγιο της Αστράκας.
6.    Βίλλια – Κιάφα Μούζα – Κιθαιρώνας
Μια διαδρομή με εξαιρετική θέα σε ένα από τα βουνά της Αττικής.
7.    Καλοσκοπή – Πυραμίδα / Γκιώνα
Η κλασική ανάβαση από τη Καλοσκοπή στη Βαθιά Λάκα και τη κορφή.
8.   Πράμαντα – Στρογγούλα / Τζουμέρκα
Μια από τις δύσκολες κορφές στα Τζουμέρκα, αυτή της Στρογγούλας.
9.    Χαράδρα Βελίτσας – Λιάκουρα / Παρνασσός
Η εντυπωσιακή και μεγάλη χαράδρα του βορειοανατολικού Παρνασσού.
10.   Βωβούσα – Αρκουδόρεμα – Βάλια Κάλντα / Εθνικός Δρυμός Βάλια Κάλντα
Το υπέροχο Αρκουδόρεμα στη Βάλια Κάλντα, δε θα μπορούσε να λείψει από τις 10 δημοφιλέστερες διαδρομές του 2011!

Διαβάστε ακόμα:  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανυπαρξία αντιπυρικού σχεδιασμού και πρόληψης σήμερα στο Σύνταγμα

Πιστεύουμε ότι στο τέλος του 2012 και με τη βοήθεια των αναγνωστών μας, το αρχείο των πεζοπορικών διαδρομών της ιστοσελίδας μας θα προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές, για τα περισσότερα βουνά και μονοπάτια της πατρίδας μας. Και μη ξεχνάτε ότι μέχρι τις 15 του μήνα όποια διαδρομή ανέβει στο www.anevenontas.gr/routes, μπαίνει στη κλήρωση για πλούσια δώρα!!!

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.