Συγκεκριμένα η Martina Navratilova έπαιρνε μέρος σε μια 27 μελής αποστολή που είχε στόχο την ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο για την συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό να βοηθήσουν  Laureus World Sports Academy. Την περασμένη Πέμπτη ο γιατρός της αποστολής διέγνωσε ότι η Navratilova είχε συγκέντρωση υγρών στους πνεύμονες της και το ξεκίνημα ενός πνευμονικού οιδήματος. Άμεσα την προέτρεψε να υποχωρήσει.  Η Navratilova μεταφέρθηκε με φορείο στην βάση του βουνού και στη  συνέχεια σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε. Η Navratilova είχε πρόσφατα ολοκληρώσει ειδική θεραπευτική αγωγή για καρκίνο του μαστού αλλά όπως ενε οι γιατροί αυτό δεν έπαιξε ρόλο στην εμφάνιση του πνευμονικού οιδήματος. Η Navratilova νοσηλεύτηκε μέχρι το Σάββατο, ημέρα που18 άτομα από την ομάδα της κατάφεραν να ανεβούν στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο και να μαζέψουν το ποσό των $80,000 για την στήριξη του σκοπού τους.

MartinaNavratilova_Kili_1Η ίδια περιγράφει την περιπέτεια της «ξεκινήσαμε στις 6 Δεκεμβρίου με καταρρακτώδη βροχή και στην συνέχεια χιόνι. Η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή που χάθηκα ενώ προσπαθούσα να βρω το αντίσκηνο μου στην κατασκήνωση βάσης. Μαζί μου είχα πάρει κιάλια αλλά ποτέ δεν τα χρησιμοποίησα. Υποτίθεται ότι όλα αυτά είναι διασκεδαστικά; Κάνεις μας δεν διασκέδαζε, ήταν απλά μια προσπάθεια για επιβίωση. Δεν ήταν μια εμπειρία που κάποιος θα μπορούσε να ευχαριστηθεί.»
Πιστεύω ότι η Martina Navratilova  δύσκολα θα αφήσει ξανά τα courts για να πάει στο βουνό. Ενδιαφέρον θα έχει να την δούμε να προσπαθεί ξανά.

http://www.radio-canada.ca/sports/tennis/2010/12/10/001-kilimandjaro-martina-navratilova.shtml
http://climbing.about.com/b/2010/12/14/tennis-star-martina-navratilova-turns-around-on-kilimanjaro.htm

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.