Η διάσημη τενίστρια Martina Navratilova στο Κιλιμάντζαρο

Η Martina Navratilova, μια από τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο παθαίνει πνευμονικό οίδημα στο Κιλιμάντζαρο. Η 54 χρονών διάσημη τενίστρια αναγκάστηκε να διακόψει την προσπάθεια της για την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Αφρικής  στα 4950 μέτρα (14,800 πόδια).

Συγκεκριμένα η Martina Navratilova έπαιρνε μέρος σε μια 27 μελής αποστολή που είχε στόχο την ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο για την συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό να βοηθήσουν  Laureus World Sports Academy. Την περασμένη Πέμπτη ο γιατρός της αποστολής διέγνωσε ότι η Navratilova είχε συγκέντρωση υγρών στους πνεύμονες της και το ξεκίνημα ενός πνευμονικού οιδήματος. Άμεσα την προέτρεψε να υποχωρήσει.  Η Navratilova μεταφέρθηκε με φορείο στην βάση του βουνού και στη  συνέχεια σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε. Η Navratilova είχε πρόσφατα ολοκληρώσει ειδική θεραπευτική αγωγή για καρκίνο του μαστού αλλά όπως ενε οι γιατροί αυτό δεν έπαιξε ρόλο στην εμφάνιση του πνευμονικού οιδήματος. Η Navratilova νοσηλεύτηκε μέχρι το Σάββατο, ημέρα που18 άτομα από την ομάδα της κατάφεραν να ανεβούν στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο και να μαζέψουν το ποσό των $80,000 για την στήριξη του σκοπού τους.

MartinaNavratilova_Kili_1Η ίδια περιγράφει την περιπέτεια της «ξεκινήσαμε στις 6 Δεκεμβρίου με καταρρακτώδη βροχή και στην συνέχεια χιόνι. Η ομίχλη ήταν τόσο πυκνή που χάθηκα ενώ προσπαθούσα να βρω το αντίσκηνο μου στην κατασκήνωση βάσης. Μαζί μου είχα πάρει κιάλια αλλά ποτέ δεν τα χρησιμοποίησα. Υποτίθεται ότι όλα αυτά είναι διασκεδαστικά; Κάνεις μας δεν διασκέδαζε, ήταν απλά μια προσπάθεια για επιβίωση. Δεν ήταν μια εμπειρία που κάποιος θα μπορούσε να ευχαριστηθεί.»
Πιστεύω ότι η Martina Navratilova  δύσκολα θα αφήσει ξανά τα courts για να πάει στο βουνό. Ενδιαφέρον θα έχει να την δούμε να προσπαθεί ξανά.

http://www.radio-canada.ca/sports/tennis/2010/12/10/001-kilimandjaro-martina-navratilova.shtml
http://climbing.about.com/b/2010/12/14/tennis-star-martina-navratilova-turns-around-on-kilimanjaro.htm

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...