Το πρόβλημα ονομάζεται “Too Big to Flail”, είναι χαραγμένο πάνω στο εντυπωσιακό μπλοκ Luminance Block, ένα γυαλισμένο από το νερό και τον αέρα κάθετο βράχο και η δυσκολία του φτάνει το V9(7c+).

Αλλά η ουσία δε βρίσκεται στη δυσκολία, όσο στο ύψος: 14 μέτρα, με το crux να είναι στο 7ο μέτρο και να απαιτεί εξαιρετική τεχνική footwork, πολύ δυνατά δάχτυλα και βέβαια εξαιρετική ψυχραιμία και ψυχολογία.

«Ήταν γαμημένα τρομακτικό», δήλωσε κατόπι ο Alex, κάτι που δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε κι εμείς που απλώς το βλέπουμε.

Ο Wills Young, συγγραφέας του τοπικού αναρριχητικού οδηγού, χαρακτήρισε το πρόβλημα ως το πιο «σοβαρό εγχείρημα» της περιοχής.

πηγή – φωτο: bishopbouldering.blogspot.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.