Νέα διαδρομή στο Σκολιό

278

Ένα project που είχε ξεκινήσει ο αξέχαστος Θεόφιλος με τον Απόστολο Μπόσκο, ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβρη που πέρασε στο Σκολιό.

Η διαδρομή βρίσκεται από τη Νάστου – Κινατίδη και ακολουθεί μια γραμμή που αποφεύγει αρνητικά και στέγες, χρησιμοποιώντας στην αρχή σχισμές και δίεδρα και ψηλότερα πλάκες, αριστερά από το χαρακτηριστικό δίεδρο της Ναστου – Κινατίδη, που έχουν μπόλικο τεχνητό σκαρφάλωμα.

Η δυσκολία της είναι VII A2 και η υψομετρική διαφορά της 255μ. Τη διαδρομή που ονομάστηκε «Θεόφιλος Χ’’ζυρλής», ολοκλήρωσαν οι Μπόσκος Απόστολος, Λυμπεράκης Τάσος και Σαπχαζίδης Ευριπίδης. Σκίτσο και περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενο Ανεβαίνοντας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.