Νέα μικτή διαδρομή στο Λαϊλιά.

Μια ακόμα μικτή διαδρομή στο αναρριχητικό πάρκο του Λαϊλιά, ανοίχτηκε πριν λίγες ημέρες. Ονομάζεται ΧΧΧ Αυστηρώς Ακατάλληλη 2,II,M6 70μ. από τους Χρόνη Σιούλα και Αλέξη Αδαμιδη στις 27-01-2013.

Η διαδρομή είναι στη βόρεια ορθοπλαγιά – Κιόσκι Καλλιθέας και η πρόσβαση που γίνετε από το χιονοδρομικό, είναι η ίδια όπως πάμε στο ice park από σηματοδοτημένο μονοπάτι που ξεκινά από το στρόγγυλο πάρκινγκ του χιονοδρομικού. Φτάνοντας στο ice park κατηφορίζουμε στην βάση του και τραβερσάρουμε άλλα 200 μέτρα κάτω από μεγάλο μπλοκ βράχων ως την βάση του μπαλκονιού τις Καλλιθέας .

1η σχοινιά 35μέτρα σκαρφαλώνουμε χαρακτηριστικό δίεδρο με χόρτα όπου μετά την έξοδο πάμε παράλληλα και αριστερά από τον βράχο σε ένα χορταριασμένο λούκι 45ο όπου μετά το αρνητικό πέρασμα M3+ κάνουμε ρελέ στο πατάρι δεξιά.

2η σχοινιά 35μέτρα σκαρφαλώνουμε προς τα πάνω και αριστερά M6 (υπάρχει καρφί στο δύσκολο πέρασμα) και μετά από λίγα μέτρα δεξιά κάτω από το αρνητικό βράχο όπου υπάρχει καρφί ακλουθώντας την σχισμή M5+ βγαίνοντας σε λούκι με χαρακτηριστικό δέντρο το περνάμε από δεξιά βγαίνοντας σε λούκι όπου στο τελείωμα συναντάμε ρελέ με κρίκους.

lailiasΑπαραίτητος εξοπλισμός μικρά μεσαία φρεντάκια μια σειρά καρύδια και ιμάντες. Έχουν αφεθεί μόνιμες ασφάλειες στην διαδρομή 2 καρφιά στην 2η σχοινιά και το ρελέ τις (πλακέτα κρίκος).

Περισσότερα για το πεδίο: www.facebook.com/pages/Lailias-ice-climbing/

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...