Ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές (Π.Υ. – Α.Τ.- Ε.Κ.Α.Β.) και άμεσα κινητοποιήθηκε η Ομάδα Διάσωσης με 7 άτομα.

Όταν οι άνδρες της Ο.Δ. και της Π.Υ., προσέγγισαν το σημείο που ήταν οι δύο αναρριχητές, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από αυτούς, κατά τη διάρκεια της αναρρίχησής του, είχε πτώση πάνω στα σχοινιά, η οποία του προκάλεσε κάταγμα στο αριστερό πόδι.

Του εφαρμόσθηκε αερονάρθηκας και τοποθετήθηκε στο ειδικό φορείο. Από εκεί με τη βοήθεια του αναρριχητικού εξοπλισμού, το φορείο με τον τραυματία, μεταφέρθηκε ανάμεσα από τη χούνι Πάντοβα – Αγιας, στη συνέχεια στη θέση Γλύστρα και από εκεί στο δρόμο όπου και παραδόθηκε στους άνδρες του Ε.Κ.Α.Β.

Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε περίπου στις 11.00 π.μ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.