Δύσκολες επαναλήψεις στους Δολομίτες, από Θανόπουλο – Βροχίδη.

Στο καλοκαιρινό roadtrip τους, οι Αριστομένης Θανόπουλος και Κώστας Βροχίδης, επανέλαβαν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες, αξιόλογες και δύσκολες διαδρομές.

Δολομίτες
“Via Calispera”, 200m, Torre Dusso (Περιοχή Giau, πλησίον Cortina). (6c, 7b, 7b+/7c, 7c+/8a, 6b+) Θανόπουλος on sight, Βροχίδης. 13/8/2011. Πρόκειται για μια εκπληκτική διαδρομή του Massimo Da Pozzo αλλά με εκτεθειμένη πρόσβαση, αλλά και επιστροφή (από την κορυφή).
“Pressknodel”, Cima Ovest di Lavaredo. (2/8/2011) Έγιναν οι πρώτες 5 σχοινιές (6a+, 7b, 7b, 7b, 7a+) χωρίς πτώσεις (OS/Flash) και η crux 6η σχοινιά (7c) από τον Βροχίδη με τη 2η προσπάθεια, καθώς όμως ο χρόνος δεν επαρκούσε για την ολοκλήρωση, έγινε υποχώρηση με ραπέλ. (Εξαιρετική διαδρομή των Heinz & Astner, την οποία άνοιγαν το 2009, καθώς με το Ρούσσο σκαρφαλώναμε τη διπλανή “AKUT”)

Arco, Valle del Sarca
“La tigre, il daino e il gladiatore”. Μια καινούργια (2010) διαδρομή 380μ, τεχνικής δυσκολίας 8a (7c υποχρεωτικό) και βαθμολογία σοβαρότητας S3. Οι Θανόπουλος και Βροχίδης αφού κατάφεραν συνεργατικά να ξεπεράσουν μεταξύ άλλων τις δύο crux σχοινιές δυσκολίας 7c+/8a σε βράχο όχι πάντα γερό αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν λόγω βροχής από την 7η σχοινιά. (7/8/11).

Muro Grande, Cevio, Val Bavona, Ticino, Ελβετία:

“Ohne Namen”, 5 σχ, 7b (Θανόπουλος, Ρούσσος)

3_Cime_-_Ovest_-_Pressknodel_-_35_Vroch_AuLvΕπίσης έγιναν προσπάθειες στις “Alpenliebe” (Cima Ovest di Lavaredo, Θανόπουλος – Βροχίδης, υποχώρηση λόγω συνθηκών από το R5, 10/8/11), “Camillotto Pellissier” (Cima Grande di Lavaredo, Θανόπουλος – Βροχίδης, 11/8/11, ως το R6), “Super Cirill”, (Val Bavona), “Portami via” (Wendenstocke, Ελβετία, Ρούσσος – Θανόπουλος) και σε αρκετά sport πεδία όπως το Erto (Ιταλία), Cevio (Val Bavona, Ελβετία) και Lehn (Interlaken, Ελβετία). Στα δύο τελευταία η ποιότητα του βράχου και η ασθητική βρίσκονται σε κορυφαία επίπεδα, καθώς πρόκειται για Gneiss και αμμόλιθο, αντίστοιχα. Αντίθετα, το Wendenstocke χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερα εκτεθειμένη πρόσβαση με υψομετρική 600μ και κλίση 45-65ο, και μασίφ αλλά υπερβολικά κοφτερό ασβεστόλιθο που αναιρεί σε μεγάλο βαθμό την αναρριχητική απόλαυση, τουλάχιστον στις δύσκολες διαδρομές.
Στοιχεία – Φωτό: Αρ. Θανόπουλος.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...