Το ταξίδι ξεκίνησε από τη κοιλάδα του Γιοσέμιτυ, και συνέχισε σε ένα από τα κλασικά πεδία της Αμερικής, το Rifle του Colorado, στη Utah με τους χαρακτηριστικούς αμόλιθους, για να καταλήξει βορειότερα στη Βρετανική Κολομβία και στα περίφημα Squamish. Εκεί επαναλάβανε trad γραμμές, σε επίπεδο 5.12a (7a, VIII+), με πιο χαρακτηριστική και ίσως δυσκολότερη επανάληψη, τη “University Wall”, μια γραμμή 8 σχοινιών με δυσκολία 5.12a και πολύ ποιοτικό σκαρφάλωμα, αλλά και boulder προβλήματα.

Τέλος, επιστρέφοντας στη Καλιφόρνια έκαναν ένα πέρασμα από παραθαλάσσια boulder (πιο γνωστό πεδίο το Moonstone), όπου τα προβλήματα αλλάζουν χαρακτήρα και δυσκολία, καθώς αλλάζει και το επίπεδο της άμμου.

Aris__University_Wall_-_07proΣίγουρα ενάμισυ μήνας σε πεδία της Αμερικής είναι κάτι εξαιρετικό, αλλά η ζέστη που αυτή την εποχή επικρατεί δεν τους επέτρεψε να επαναλάβουν κάτι μεγαλύτερο και δυσκολότερο. Χαρακτηριστικά, ακόμα και στα Squamish στη Βρετανική Κολομβία, είχαν υποχώρηση λόγω ζέστης, ενώ στη Utah σκαρφάλωναν με θερμοκρασίες που έφταναν τους 40οC.

Φωτο πάνω: ο Θανάσης Σωτηρόπουλος στη Sacred Ground, στο Castelton της Utah.

Φωτο κάτω: ο Άρης Θανόπουλος σε μια υπέροχη σχοινιά της Univercity Wall, στα Squamish.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.