Οι δυο αναρριχητές έκαναν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα on sight όλες τις σχοινιές και έδωσαν δυσκολία VIII-/VIII και βέβαια σε αυτό βοήθησε και η πολύ καλή και πυκνή ασφάλιση της διαδρομής. “Η Wind of Change προσφέρεται ακόμα και για αναρριχητές μεσαίου επιπέδου που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο δύσκολο στον Σκολιό και γενικότερα στον Όλυμπο“, μας είπε χαρακτηριστικά  ο Γιάννης.

Αργότερα μέσα στον Αύγουστο (25-26/27/8), ο Τορέλλι παρέα με τον Κουτρούμπα, ξεκίνησαν μια νέα διαδρομή (Θεοί και Δαίμονες) στη Δυτική του Στεφανιού, που είναι ακόμα ημιτελής, αφού μέχρι τώρα έχουν ολοκληρώσει 180μ.

Η διαδρομή ξεκινά από το χαρακτηριστικό σχισμοδίεδρο δεξιά της ”Hunh”, το οποίο είναι κοινή σχοινιά με πρότζεκτ του Βαγγέλη Γαλάνη. Μετά την 3η σχοινιά (κοινη), της ”Hunh”, η διαδρομή φεύγει αριστερά στον χαρακτηριστικό τοίχο. Η έκθεση, σύμφωνα με τους δυο αναρριχητές είναι  εγγυημένη. Οι δυσκολίες που έχουν βρει μέχρι τωρα, είναι (VIII-/VIII , A1/A2).

Στη φωτό του Γ. Τορέλλι, ο Καρύμπαλης στην 9η σχοινιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.