Ελευθερώθηκε η Wind of Change στο Σκολιό.

Ελευθερώθηκε η Wind of Change στο Σκολιό, από τους Γιάννη Τορέλλι και Νώντα Καρύμπαλη, μια διαδρομή ανάμεσα από τις “Εις Μνήμην” και “Φαίδων Γαληνός” (VII A1, 300μ.), που ανοίχτηκε ένα χρόνο πριν (29/8/09), από τους Θ. Χ”συρλή και Α. Μπόσκο, ενώ είχαν βοηθήσει σε προηγούμενες προσπάθειες και οι Χ. Σαλοκανάς και Σ. Φουρτούνας.

Οι δυο αναρριχητές έκαναν χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα on sight όλες τις σχοινιές και έδωσαν δυσκολία VIII-/VIII και βέβαια σε αυτό βοήθησε και η πολύ καλή και πυκνή ασφάλιση της διαδρομής. “Η Wind of Change προσφέρεται ακόμα και για αναρριχητές μεσαίου επιπέδου που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι πιο δύσκολο στον Σκολιό και γενικότερα στον Όλυμπο“, μας είπε χαρακτηριστικά  ο Γιάννης.

Αργότερα μέσα στον Αύγουστο (25-26/27/8), ο Τορέλλι παρέα με τον Κουτρούμπα, ξεκίνησαν μια νέα διαδρομή (Θεοί και Δαίμονες) στη Δυτική του Στεφανιού, που είναι ακόμα ημιτελής, αφού μέχρι τώρα έχουν ολοκληρώσει 180μ.

Η διαδρομή ξεκινά από το χαρακτηριστικό σχισμοδίεδρο δεξιά της ”Hunh”, το οποίο είναι κοινή σχοινιά με πρότζεκτ του Βαγγέλη Γαλάνη. Μετά την 3η σχοινιά (κοινη), της ”Hunh”, η διαδρομή φεύγει αριστερά στον χαρακτηριστικό τοίχο. Η έκθεση, σύμφωνα με τους δυο αναρριχητές είναι  εγγυημένη. Οι δυσκολίες που έχουν βρει μέχρι τωρα, είναι (VIII-/VIII , A1/A2).

Στη φωτό του Γ. Τορέλλι, ο Καρύμπαλης στην 9η σχοινιά.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...