Κατά τη συνάντηση οι Τούρκοι φίλοι είχαν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν στο μοναδικό πέτρωμα των Μετεώρων και κυριολεκτικά να το απολαύσουν. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προκάλεσε το σκαρφάλωμα στην περίφημη ‘Σχιζοφρένεια’ αν κρίνω από τις φωνές ενθουσιασμού ακόμα και όταν τη μία σχοινοσυντροφιά την έπιασε μία δυνατή καταιγίδα στο τέλος της διαδρομής. Επίσης είχαν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν και στο Μουζάκι και να συγκρίνουν τις βαθμολογίες.
Το μεγάλο Σαββάτο το βράδυ έγινε μία διπλή προβολή διαφανειών. Το ΣΕΟΒ (Σωματείο Ελλήνων Οδηγών Βουνού), πρόβαλε μία σειρά από διαφάνειες από τα κύρια ελληνικά βουνά. Οι Τούρκοι έδειξαν ενδιαφέρον για το χειμερινό σκαρφάλωμα και το ορειβατικό σκι, αφού όπως είπαν οι δύο χώρες μας πρέπει κάθε φορά να εξηγούν στους Δυτικοευρωπαίους ότι Ναι! πράγματι έχουμε χιονισμένα βουνά.
Η προβολή από την Τουρκία ήταν πράγματι μία αποκάλυψη. Η περιοχή της Αντάλειας διαθέτει περίπου 800! σπορ διαδρομές κάθε επιπέδου έχει υπέροχη φύση και είναι ιδιαίτερα φθηνή, ενώ το πεδίο (4 πεδία για την ακρίβεια) έχει καλή πληροφόρηση μέσα από το διαδίκτυο και αρκεί μόνο να πληκτρολογήσει κάποιος ‘Αντάλεια’ για να έχει πληθώρα πληροφοριών. Η πραγματική όμως αποκάλυψη ήταν τα βουνά του Ταύρου και πιο συγκεκριμένα το Aladaglar. Η περιοχή δεν είχε κάτι να ζηλέψει από τις Άλπεις, ορθοπλαγιές, αλπικές λίμνες, πλατώ πάνω από τα 3000 μέτρα, αδιανόητη φύση, ένα μόνο πράγμα δεν είχε, πολύ κόσμο! Η περιοχή έχει εξαιρετικές προοπτικές και ένα ταξιδάκι το καλοκαίρι σε αυτά τα μέρη θα ήταν μία ευχάριστη αλλαγή από τις πολυσύχναστες Άλπεις.
Στα περιθώρια του σκαρφαλώματος είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τι τάσεις της σύγχρονης αναρρίχησης στην Ελλάδα και την Τουρκία. Φαίνεται ότι μεγάλη άνθηση εκτός από τις αθλητικές διαδρομές γνωρίζει στο Aladaglar το άνοιγμα αλπικών διαδρομών υψηλής δυσκολίας. Ιταλοί και Ελβετοί σπεύδουν στην περιοχή και ανοίγουν διαδρομές εκτός κλασσικών γραμμών (πάνω στις πλάκες) υψηλής δυσκολίας (μία τελευταία είναι στο 8a!).