Συνάντηση στη Βαράσοβα, στη μνήμη του Βαγγέλη Βρούτση

Τελικά αρκετός κόσμος μαζεύτηκε το Σ/Κ στη Βαράσοβα.με την ευκαιρία της συνάντησης. Πάνω από 20-25 σκηνές, καθόλου άσχημα για μια συνάντηση που καλέστηκε τελείως άτυπα. Εκτός από αρκετό σκαρφάλωμα, μια ομάδα σήμανε το μονοπάτι από το Κρυονέρι έως τη κορυφογραμμή, μέσω Rubicon. Έτσι τώρα η κατάβαση –ακόμα και βράδυ- από τη κορφή, γίνεται πολύ πιο εύκολη και ασφαλής.

Όμως η πιο σημαντική ίσως εξέλιξη είναι το ξεκίνημα κάποιων εργασιών, στο κτήμα του ΕΟΣ Αθηνών. Το κτήμα αυτό βρίσκεται κοντά στο σταθμό, κάπου 10-15’ περπάτημα από το Κρυονέρι και μπορεί να γίνει η λύση στα προβλήματα διαμονής, ησυχίας και βέβαια καθαριότητας και υγιεινής. Προβλήματα για τα οποία δυστυχώς η κοινότητα Κρυονερίου, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε, παρά τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που έχουν εκταμιευθεί με σκοπό τη διευκόλυνση των αναρριχητών.
Έτσι μέσα στο φθινόπωρο, (και με τη καθοριστική συμβολή του Δημήτρη Τιτόπουλου) αναμένεται να ξεκινήσουν κάποιες βασικές εργασίες (τουαλέτες, δενδροφύτευση, ύδρευση, στέγαστρο), που θα επιτρέπουν στους αναρριχητές μια άνετη διαμονή.
Ένα από τα όνειρα του Βαγγέλη που απ’ ότι φαίνεται παίρνει σάρκα και οστά.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.