Στη μνήμη του Βαγγέλη Βρούτση

0
41

Αναρριχητική συνάντηση στη Βαράσοβα στη μνήμη του Βαγγέλη Βρούτση οργανώνει ο ΕΟΣ Αθηνών το Σ/Κ 25-26/4. Σκοπός της συνάντησης είναι –εκτός βέβαια από το σκαρφάλωμα- η συντήρηση και η σήμανση μονοπατιών που εξυπηρετούν τη πρόσβαση στις διαδρομές (προς Σπασμένα, κόψη Βαράσοβας, αριστερά πεδία κλπ.), αλλά και η επανάληψη και καταγραφή διαδρομών που –αν και ιστορικές- δε μετράνε και πολλές επαναλήψεις.

Η Βαράσοβα τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την αίγλη που είχε τις δυο προηγούμενες δεκαετίες, κάτι που δεν οφείλεται τόσο στην αλλαγή των αναρριχητικών μας προτιμήσεων, αλλά έχει να κάνει περισσότερο με την όλη αυθαιρεσία που επικρατεί κάτω από τα βράχια. Περιορισμός του χώρου κατασκήνωσης, άσφαλτος μέχρι κάτω από τα βράχια κλπ. κλπ.
Στα σχέδια του ΕΟΣ Αθηνών, είναι η αξιοποίηση του ιδιόκτητου οικοπέδου (είχε αγοραστεί πριν περίπου 20 χρόνια), που βρίσκετε κοντά στο σιδηροδρομικό Σταθμό και που θα μπορούσε να δώσει μια αξιοπρεπή λύση στη διαμονή μας, μιας και η καταπάτηση της «παραλίας» κάτω από τα βράχια, αλλά και η όλη αυθαίρετη κατάσταση που επικρατεί εκεί, έχουν διώξει πολλούς αναρριχητές από το ιστορικό (και τεράστιο) αυτό πεδίο.
Τέλος, το πιο σημαντικό είναι ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να συναντηθούμε, κάτι που γενικώς είναι καλό.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Μετά από πολλά χρόνια ξεκίνησα το ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ. Κάποιες φορές το μετανοιώνω.