Νέο ρεκόρ χρόνου στη Nose από τους αδερφούς Huber

Tη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, οι αδερφοί Huber ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς το Yosemite για να προσπαθήσουν και πάλι να σπάσουν το ρεκόρ των 2 ωρών, 48 λεπτών και 55 δευτερολέπτων που είχαν κάνει το 2002 οι Hans Florine και Yuji Hirayama.

Χρησιμοποιώντας άλλοτε ελεύθερη και άλλοτε τεχνητή αναρρίχηση, ανέβηκαν την ύψους 900 μέτρων διαδρομή, καταρρίπτοντας το ρεκόρ για κάτι περισσότερο από 3 λεπτά!

Το ρίσκο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην αναρρίχηση χρόνου. Θα μπορούσαμε να ανεβούμε ακόμα πιο γρήγορα, αλλά αυτό συνεπάγεται σημαντική αύξηση του ρίσκου που θα παίρναμε” δήλωσαν μετά τη προσπάθειά τους και συμπλήρωσαν:
Αν κάποιος δεν είναι προετοιμασμένος για να πάρει το ρίσκο την ώρα της ανάβασης, τότε έχει αποτύχει πριν καν ξεκινήσει! Αυτό που είναι σημαντικό, πάντως, είναι η ρεαλιστική κρίση της ικανότητας του καθενός, αλλιώς το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μοιραίο…”

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.