Η πρώτη προσπάθεια για ο άνοιγμα αυτής της διαδρομής είχε γίνει την άνοιξη που μας πέρασε  και μαζί τους ήταν ο Kurt Albert, επί πολλά χρόνια βασικός σχοινοσύντροφος του Glowacz. Η τριάδα των S. Glowacz, H. Heuber και K. Albert αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια μετά από ασυνήθιστα κακό καιρό που τους οδήγησε σε πολλαπλές καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να τελειώσουν οι προμήθειες τους ενώ βρισκόντουσαν στα μισά της ορθοπλαγιάς.
Όπως λοιπόν είχαν προγραμματίσει οι τρεις τους, πριν από το θάνατο του Kurt Albert, να επιστρέψουν στα τέλη του Νοέμβρη έτσι και έκαναν.

Glowacz_Venezuela_2Ο Glowacz στην δήλωση που έκανε πριν από το ξεκίνημα της αποστολής λέει χαρακτηριστικά: «πιστεύω ότι η επιστροφή στην ορθοπλαγιά για την ολοκλήρωση της διαδρομής θα είναι επίπονη και πικρή. Ο Holger και εγώ αποφασίσαμε να ολοκληρώσουμε αυτή την διαδρομή με τον τρόπο που ο Kurt επιθυμούσε».

Ο Glowacz και ο Heuber ολοκλήρωσαν μέσα σε μόλις δέκα ημέρες από την αναχώρηση τους την διαδρομή που δίνει δεκαέξι σχοινιές αναρρίχησης  με δυσκολίες μέχρι 8b και την ονόμασαν  «Behind the Rainbow».

Ο Glowacz δήλωσε «για μένα προσωπικά είναι μια εξαιρετική διαδρομή. Με την δυσκολία να ανεβαίνει όσο ψηλότερα πας και την κάθε σχοινιά να έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και γύρω να σε περιβάλει ένα εντυπωσιακό περιβάλλον. Ήταν μια μοναδική περιπέτεια».

http://www.glowacz.de/en.expeditionen_venezuela.html
http://planetmountain.com/english/News/shownews1.lasso?l=2&keyid=37772

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.