Φεστιβάλ αναρρίχησης στο Κυπαρρίσι 2-4 Οκτωβρίου 2015

Με την ολοκλήρωση του αναρριχητικού πεδίου στο Κυπαρρίσι, το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (2,3,4 /10/ 2015) προγραμματίζεται ένα αναρριχητικό φεστιβάλ με τη συμμετοχή γνωστών ξένων αναρριχητών και με σκοπό να «εγκαινιαστεί» το Κυπαρίσσι ως νέο αναρριχητικό προορισμό και να προβληθεί στην παγκόσμια αναρριχητική κοινότητα.

Επίσημη καλεσμένη είναι μια από τις κορυφαίες αναρριχήτριες στον κόσμο: η Angy Eiter, η παγκόσμια πρωταθλήτρια και κορυφαία αθλήτρια στη ιστορία της αγωνιστικής αναρρίχησης. Επίσης κορυφαία και στο βράχο με τρεις διαδρομές δυσκολίας 9a στο ενεργητικό της. (Hades, Big Hammer, Era Vella).

Το Σάββατο 3/10 αναμένεται να διεξαχθεί ‘μαραθώνιος΄ αναρριχητικών διαδρομών με διάφορες κατηγορίες. Το βράδυ τις ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις με ομιλίες παρουσιάσεις και απονομή δώρων στους νικητές του μαραθωνίου. Χορηγός του φεστιβάλ θα είναι η εταιρεία THE NORTH FACE.

Αναλυτικές πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε όσο πλησιάζει ο καιρός στο site climbgreece.com. Πληροφορίες για τις νέες διαδρομές στο Κυπαρίσσι εδώ.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.