Διάσωση στην Grande Grotta- Κάλυμνος

Για την νεοσύστατη εθελοντική ομάδα διάσωσης Καλύμνου, η σεζόν ξεκίνησε από νωρίς. Η πρώτη κλήση για επέμβαση έγινε το Σάββατο 12/4 το απόγευμα και αφορούσε την διάσωση ενός ζευγαριού αναρριχητών, των οποίων το σχοινί είχε τελειώσει σε εκτεθειμένο ραπελ.

Τρία τεχνικά μέλη της ομάδας, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με τους κατάλληλους χειρισμούς “απεγκλώβισαν” με ασφάλεια  τους αναρριχητές.
foto2Πέραν της ευτυχούς κατάληξης του περιστατικού, με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η εικόνα της Καλύμνου στους επισκέπτες- αναρριχητές, σημαντικό ώστε να παραμείνει ένας από τους δημοφιλέστερους αναρριχητικούς προορισμούς ανά τον κόσμο.

Κείμενο: Βάιος Καραλάιος, φωτό: Άρης Θεοδωρόπουλος

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.