Έπεσε η αυλαία του The North Face Kalymnos Climbing Festival 2013

Έκλεισε χτες, Κυριακή, η αυλαία του 2ου φεστιβάλ της North Face. Σε γενικές γραμμές το φεστιβάλ κινήθηκε στα πρότυπα του περσινού, μιας και οι διαφοροποιήσεις ήταν ελάχιστες τόσο στο οργανωτικό κομμάτι όσο και σε αυτό των παρουσιάσεων.

Οι παρουσιάσεις είχαν δυο πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες, μια από την αποστολή αθλητών της North Face στα Buffin Island του Καναδά και η δεύτερη από τo νησί Reunion, ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Όπως όλες οι ταινίες που παράγονται από την εταιρεία, παρουσίαζαν μεγάλο ενδιαφέρον και τεχνική αρτιότητα, αν και η μεγάλη τους διάρκεια κούρασε μέρος του κοινού. Σε εκείνο το σημείο τη σκυτάλη παρέλαβε ο DJ της διοργάνωσης, ο οποίος κατάφερε να ξεσηκώσει το πλήθος και να κρατήσει ξύπνιους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ακόμη και τους αθλητές!!!

DL_101013_KCF_0199Στο αγωνιστικό μέρος, δεν παρουσιάστηκαν μεγάλες αλλαγές απο την πρώτη μέρα. Ούτως ή άλλως, ο Alex Megos σφράγισε την νίκη του οπότε οι υπόλοιποι αθλητές αγωνίστηκαν για τις υπόλοιπες θέσεις. Στην 2η θέση βρέθηκε ο Kilian Fischhuber και στην 3η ο μεγάλος σταρ Daniel Woods. Η αλήθεια είναι ότι ο Daniel δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, καθώς η παραμονή του στο νησί δεν αρκούσε για να εγκλιματιστεί. Στις γυναίκες, ο ανταγωνισμός ήταν πιο έντονος, μιας και όλες οι αθλήτριες ήταν σχεδόν ισάξιες. Με διαφορά στήθους την 1η θέση κατέλαβε η Caroline Ciavaldini, την 2η η Nina Caprez και την 3η η Barbara Zangerl.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι στην τελετή λήξης οι υπεύθυνοι της εταιρείας ανακοίνωσαν και επίσημα την ανανέωση του ραντεβού με το νησί της Καλύμνου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Στο επόμενο τεύχος του Ανεβαίνοντας, θα υπάρχει αναλυτικό άρθρο με τα δρώμενα του φεστιβάλ, με αποκλειστικές φωτογραφίες του φωτογράφου του περιοδικού Περικλή Ρίπη.

Μείνετε συντονισμένοι.

Βάιος Καραλάιος

Για φωτό πατήστε εδώ.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.