Η τελετή, λιτή σε γενικές γραμμές, ήταν πανομοιότυπη με την περσινή, αυτό όμως που μας παρεξένευσε ήταν η έλλειψη μετάφρασης στα ελληνικά!!!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το καινούριο πεδίο του project competition ικανοποίησε τους αγωνιζόμενους αθλητές, τόσο για την ποιότητα του βράχου και των διαδρομών, όσο και των συνθηκών. Οι περισσότεροι αθλητές σκαρφάλωσαν συντηρητικά, αφήνοντας ανοικτούς λογαριασμούς για την αυριανή και τελευταία μέρα.

Την μεγάλη διαφορά έκανε ο Αλεξ Meggos, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας του στο διαγωνισμό. Σκαρφάλωσε και τις 4 διαδρομές του διαγωνισμού (3 διαδρομες flash και 1 second go). Ο παγκόσμιος πρωταθλητής boulder Kilian Fischhuber επανέλαβε τις 2 απ’τις 4 διαδρομές, δείχνοντας φανερά οτι δεν θέλει να πιεστεί απο την πρώτη μέρα. Το μεγάλο αστέρι της διοργάνωσης, ο αμερικάνος Daniel Woods, έδειξε να εγκλιματίζεται στο νησί σκαρφαλώνοντας 2 απ’τις 4 διαδρομές. Όπως δήλωσε, νιώθει ενθουσιασμένος με την Κάλυμνο και την ελληνική φιλοξενία.

DL_101013_KCF_0238Στο γυναικείο διαγωνιστικό κομμάτι, τα πράματα ήταν λιγότερο ενυπωσιακά και φάνηκε οτι οι διαγωνιζόμενες βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Η ελβετίδα  Nina Caprez, γνωστή για τις επιδόσεις της στις βουνίσιες διαδρομές, απέδειξε οτι σκαρφαλώνει εξίσου αποτελεσματικά και στις σκληρές αθλητικές διαδρομές, καταφέρνοντας 2 απο τις 4 του διαγωνισμού. Η γαλλίδα Caroline Ciavaldini σκαρφάλωσε flash δυο διαδρομές και σίγουρα αποτελει το φετινό φαβορί. Η αμερικανίδα superstar Sasha Digiulian, πάντα χαμογελαστά μάλλον δεν συνήλθε απο το jet lag του υπερατλαντικού ταξιδιού,αν κρίνουμε απο τις επιδόσεις της.

Σήμερα το φεστιβάλ συνεχίζεται με τους 2 μαραθώνιους, Open και Big, με συμμετοχή περί των 500 αναρριχητών. Νικήτρια αναδεικνύεται η σχοινοσυντροφιά που θα σκαρφαλώσει τις περισσότερες διαδρομές.

Βάιος Καραλάιος

Περισσότερες φωτό εδώ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.