Το φετινό Project competition πραγματοποιείται στην περιοχή Σκάλια. Αναμφισβήτητα το φετινό πεδίο κρίνεται καταλληλότερο από το περσινό, καθώς οι συνθήκες για σκαρφάλωμα, γιά τα δεδομένα της εποχής, είναι πολύ καλές όπως και η πρόσβαση μικρότερη και σχετικά ασφαλέστερη.

Στο αγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, στις φετινές συμμετοχες συμπεριλαμβάνονται κυρίως νέοι αθλητές, όχι τόσο τρανταχτά ονάματα αλλά σίγουρα πιο φορμαρισμένοι και δυνατοί αναρριχητές. Τα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι η συμμετοχή των αμερικάνων Daniel Woods και Sasha Digiulian, καθώς και του “δικού” μας  Αλέξανδρου Μέγγου. Ο ελληνογερμανός έδειξε από το την αρχή τις διαθέσεις του καθώς σκαρφάλωσε με την δεύτερη προσπάθεια την δυσκολότερη διαδρομή του διαγωνισμού, βαθμολογίας 8c/8c+!!!

Για αναλυτικότερη περιγραφή της πρώτης μέρας,  και για πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο την επίσημη έναρξη και το διασγωνιστικό κομμάτι, μείνετε συντονισμένοι με την ιστοσελίδα του Ανεβαίνοντας www.anevenontas.gr.

Βάιος Καραλάιος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.