Η Αγωνιστική Αναρρίχηση στους Ολυμπιακούς του 2020;

Με μόλις 193 μέρες να υπολείπονται από τη σύνοδο της ΔΟΕ στο Buenos Aires το Σεπτέμβρη που μας έρχεται, για να αποφασίσει το πια αθλήματα θα μπουν ή θα βγουν από το πρόγραμμα των αγώνων του 2020, το BMC (Βρετανική Ορειβατικό Συμβούλιο), διοργανώνει συνάντηση με σκοπό τη προώθηση της αγωνιστικής αναρρίχησης σαν Ολυμπιακό άθλημα.

Η Αγωνιστική Αναρρίχηση, έχει να ανταγωνισθεί άλλα επτά αθλήματα (baseball/softball, squash, karate, wakeboarding, wushu, roller sports και wrestling!!!)

Ο διευθυντής αγώνων της  BMC, Rob Adie, πιστεύει ότι η αγωνιστική αναρρίχηση έχει όλα τα προσόντα να γίνει Ολυμπιακό άθλημα: «η αναρρίχηση διαθέτει όλη τον ενθουσιασμό και την αδρεναλίνη των extreme sports, οι αθλητές με τις μεγάλες και δυναμικές κινήσεις τους και τις θεαματικές πτώσεις τους προκαλεί τον εντυπωσιασμό του κοινού. Επιπλέον η αγωνιστική αναρρίχηση διαθέτει τη χάρη και την ισορροπία της γυμναστικής, με την ένταση και την δύναμη των σπορ αντοχής, καθιστώντας την ένα φανταστικό θέαμα».

Ο Dave Turnbull, Διευθύνων Σύμβουλος της BMC, δήλωσε ότι θα υπάρξει η υποστήριξη της IFSC (Διεθνούς Ομοσπονδίας Αγωνιστικής Αναρρίχησης) για να πετύχει αυτό το στόχο.

Η αναρρίχηση στη Βρετανία βρίσκεται σε διαρκή ανάπτυξη. Τα μέλη του BMC, είναι σήμερα πάνω από 75000, ο αριθμός των αναρριχητικών τοίχων ξεπερνά τους 300 και οι άνθρωποι που σκαρφαλώνουν έστω και μια φορά τη βδομάδα έφτασαν από τους 86100 το 2007-8, στους 98700 το 2011-12.

Πηγή: BMC

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.