Το πρώτο γυναικείο 8b από την Αργυρώ Παπαθανασίου

argyro papathanasiou

Έγινε το πρώτο ελληνικό γυναικείο 8b από την, Αργυρώ Παπαθανασίου και πάλι στη Siurana, όπου η Αργυρώ βρέθηκε αυτές τις ημέρες και μετά από αρκετά onsight στο 7c, μπήκε στη El Figot 8b, στο τομέα Salt de la reina mora.

Η διαδρομή είναι πολλά μέτρα, με τακάκια και και η Αργυρώ παραλίγο να τη στείλει στη Τρίτη προσπάθεια, όπου έπεσε στα 35 μέτρα με ματωμένα δάχτυλα…Οι επόμενες μέρες πέρασαν με προσπάθειες και tape στα δάχτυλα, για να έρθει η τελευταία της μέρα εκεί, όπου με τη πρώτη προσπάθεια η διαδρομή….βγήκε και μάλιστα χωρίς πλέον tape…Εκτός από το πρώτο ελληνικό γυναικείο 8b, ήταν και η πρώτη γυναικεία επανάληψη της συγκεκριμένης διαδρομής. Θυμίζουμε ότι πριν 10 μήνες η Αργυρώ είχε κάνει και πάλι στη Siurana το πρώτο γυναικείο 8a.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.