Στο πολυσύχναστο, αυτή την περίοδο, Red River Gorge των ΗΠΑ, κατάφερε να επαναλάβει flash την διαδρομή Pure Imagination βαθμολογίας 8c+. Η εν λόγω διαδρομή θεωρούνταν 9a, μέχρι που  υποβαθμολογηθηκε πριν λίγες μέρες από τον καλύτερο αυτή την στιγμή sport αναρριχητή, Adam Ondra.
Επίσης σύμφωνα με την ίδια δημοσιογραφική πηγή (kletterszene.com), ο Αλεξ κατάφερε και μια διαδρομή 9a, την The Fly, στην περιοχή Rumney στο New Hampshire. 

Ο Αλεξ έχει οργανώσει αυτό το 4μηνο ταξίδι στις ΗΠΑ και το σίγουρο είναι ότι θα απασχολήσει την διεθνή αναρριχητική κοινότητα με τα κατορθώματα του.

Κείμενο: Βάιος Καραλάιος
Πηγή: http://kletterszene.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.