Η αυλαία του 1ου North Face Kalymnos Climbing Festival έπεσε το βράδυ του Σαββάτου.

Με μια τελετή γεμάτη παραδοσιακή μουσική, απονομές νικητών και μεταμεσονύκτιο πάρτι, οι διοργανωτές αποχαιρέτησαν και ευχαρίστησαν το αναρριχητικό κοινό που στήριξε αυτή την προσπάθεια.

Από την πλευρά τους, οι αναρριχητές οι οποίοι παρακολουθήσαν τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι, το έπαθλο των 10.000 ευρώ μοιράστηκε στους επαγγελματίες αθλητές, ανάλογα με τις επιτυχείς επαναλήψεις των διαδρόμων. Το έπαθλο όμως πέρασε σε δεύτερη  μοίρα, καθώς οι αθλητές έδειχναν να απολαμβάνουν το σκαρφάλωμα και τον ήλιο και μετέτρεψαν τον διαγωνισμό σε πραγματική γιορτή, προς τέρψη όλων εμάς των θεατών. Η μεταξύ τους άμιλλα και τα αλληλοπειράγματα, μαρτυρούσαν τους δεσμούς φίλιας που έχουν αναπτύξει. Άλλωστε οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν πραγματοποιήσει δύσκολες αναρριχητικές αποστολές, ως σχοινοσύντροφοι.

Στις κατ’ ιδίαν κουβέντες που είχαμε μαζί τους, δήλωσαν μαγεμένοι από το νησί της Καλύμνου, το κλίμα και φυσικά τα βράχια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι θα επισκεφτούν ξανά το νησί, καθώς όπως μας ανακοίνωσαν οι διοργανωτές και η δημοτική αρχή, έχουν ήδη συμφωνηθεί αλλά δύο ετήσια φεστιβάλ για το 2013 και 2014.

DL_120928_KalymnosClimbingFstival_298Το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για την περαιτέρω ανάδειξη και την προβολή του νησιού, σε αυτή την δύσκολη οικονομικά εποχή, στην οποία οι δημοτικές αρχές αδυνατούν να στηρίξουν μεγάλες διοργανώσεις. Υπό την αιγίδα λοιπόν της North Face, το νησί της Καλύμνου θα διαφημίζεται σε παγκόσμια εμβέλεια και θα προσελκύσει τα μεγαλύτερα ονόματα της αναρρίχησης.

Μπορεί όμως το φεστιβάλ να τελείωσε, οι 2000+ αναρριχητικές διαδρομές είναι εδώ και μας περιμένουν….

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό αυτών των τριών ημερών, στο επόμενο τεύχος του “Ανεβαίνοντας”.

Κείμενο: Βάιος Καραλάιος

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.