Οι περισσότεροι σήμερα αποφάσισαν να σκαρφαλώσουν ελάχιστα λόγω της αφόρητης ζέστης και υψηλής υγρασίας, καθώς και της συσωρρευμένης κούρασης όλων των ημερών. Η μοναδική αλλαγή στα αποτελέσματα είναι η ελεύθερη επανάληψη μιας ακόμης διαδρομής απο τον Nicolas Favressse, οπότε και έφτασε τις 3 επιτυχημένες επαναλήψεις στο σύνολο.

Παρολ’ αυτά στους δυο μαραθώνιους, οι 300 συμμετέχοντες συνέχισαν να σκαρφαλώνουν ασταμάτητα, επιλέγοντας όσο το δυνατόν πιο δροσερά πεδία.
Στα πλαίσια όμως του φεστιβάλ, υπάρχουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες αποδεικνύονται πολύ ενδιαφέρουσες και προσεγγίζουν πλήθος κόσμου, αναρριχητικού και μη. Χτες το βράδυ (Παρασκευή), στο Hotel Elena , πραγματοποιήθηκαν κάποιες προβολές φωτογραφιών και βίντεο σε συνδιασμό με τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών.

DL_120928_KalymnosClimbingFstival_419Πρώτοι, οι James Pearson, Caroline Ciavaldini και  Yuji Hirajama, μας διηγήθηκαν τις ιστορίες τους απο την πρόσφατη αποστολή τους στην Μαλαισία. Την σκυτάλη πήρε ο Nicolas Favresse, μαζί με το γιουκαλίλι του, ο οποίος μας διηγήθηκε τις περιπέτειες του στην ζούγκλα της Βενεζουέλας, κάνοντας μερικά μουσικά διαλλείματα αποδεικνύοντας και την συνθετική του δεινότητα.

Αξίζει να αναφερθεί η εντυπωσιακή εισαγωγή της παρουσίασης του Nicolas , η οποια περιελάμβανε τη ζωντανή εκτέλεση γνωστού τραγουδιού του Δ. Σαββόπουλου απο το ντουέτο Nicolas- Αργυρώ Παπαθανασίου στα φωνητικά.
Η τρίτη μέρα του φεστιβάλ κλείνει σήμερα το βράδυ με τις απονομές των νικητών, με ελληνική παραδοσιακή μουσική και με πάρτυ.

Για φωτό πατήστε εδώ.

Κείμενο: Βάιος Καραλάιος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.