Η Αργυρώ Παπαθανασίου, στέλνει 8a+!!!

Πριν λίγες ημέρες η Αργυρώ Παπαθανασίου, έστειλε την Αlaska kid 8a στο Voralpsee της Ελβετίας και συνέχισε να προσπαθεί και σε άλλες γραμμές του πεδίου.

Έτσι ήρθε η Grenzgänger (λαθρομεταναστης) 8a+, που κατάφερε να την στείλει με τη 4η μόλις προσπάθεια.Η Grenzgänger, είναι μια 30μετρη γραμμή (!!!), όλο τακάκια και άρνηση, με ελάχιστες γυναικείες επαναλήψεις και που χρειάστηκε διάρκεια, αλλά και αρκετές επικλήσεις στα θεία!

Είναι η δυσκολότερη διαδρομή που έχει σκαρφαλώσει η Αργυρώ και μάλιστα σε ένα αυστηρό πεδίο, όπως το Voralpsee….

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.