Το Μάτι του Odin 8c+. Πρώτη ανάβαση κι ένα πολύ όμορφο video.

Η διαδρομή «Το Μάτι του Odin» βρίσκεται στα Flatanger της Νορβηγίας. Πολλοί κορυφαίοι αναρριχητές βρέθηκαν εκεί πριν μερικές μέρες με σκοπό να την ελευθερώσουν και να πάρουν το βραβείο των 15000 Νορβηγικών κορωνών. Νικητής, μετά από προσπάθειες δυο ημερών, ο αθλητής της Petzl Ethan Pringle.

Η διαδρομή βρίσκετε σε μια σπηλιά με υπέροχο βράχο και τελικά η δυσκολία της ήταν 8c+. Μπορεί να μην είναι κορυφαία δυσκολία, αλλά αξίζει να δείτε το video, τόσο γιατί είναι όμορφο, όσο και γιατί μπορείτε να παρατηρήσετε τα διαφορετικά στιλ κορυφαίων αναρριχητών στην ίδια διαδρομή.

The Eye of Odin (8c+) first ascent from Ethan Pringle on Vimeo.


The Eye of Odin (8c+) first ascent from Ethan Pringle on Vimeo.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.