Ήλιος, Αναρρίχηση, Θάλασσα και Βeach Party στο 1o The North Face® Kalymnos Climbing Festival

Η The North Face®, η μεγαλύτερη εταιρία outdoor ένδυσης και υπόδησης οργανώνει στην Ελλάδα το μεγαλύτερο αναρριχητικό γεγονός της Ευρώπης στην ηλιόλουστη Κάλυμνο από 28 έως 30 Σεπτεμβρίου.

Μπορεί στην Ελλάδα η  Κάλυμνος μέχρι πριν 10 χρόνια να  ήταν γνωστή κυρίως για τα σφουγγάρια της, αλλά πλέον αποτελεί έναν από τους τρεις δημοφιλέστερους αναρριχητικούς προορισμούς παγκοσμίως! Κάθε καλοκαίρι χιλιάδες λάτρεις του σπορ συρρέουν από κάθε γωνιά της γης για να συνδυάσουν τις διακοπές τους με το αγαπημένο τους άθλημα. Αυτός είναι ο λόγος που η The North Face® αποφάσισε να γίνει η Κάλυμνος η έδρα του μεγαλύτερου climbing festival στην Ευρώπη.

Ανοικτό σε αναρριχητές κάθε επιπέδου, το North Face Kalymnos Festival ενώνει την παγκόσμια αναρριχητική κοινότητα σε τρεις μέρες γεμάτες διαγωνισμούς, έπαθλα και beach parties. Mε την υποστήριξη του δήμου Καλύμνου ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα σε νέα,  ανεξερεύνητα  πεδία του νησιού προσελκύοντας τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Το έπαθλο είναι 10.000€, ενώ θα μοιραστούν προϊόντα The North Face αξίας 5.000€

kalymnos2Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν και να κάνουν μαθήματα με την επαγγελματική ομάδα της The North Face αποτελούμενη μεταξύ άλλων από τους: James Pearson, Iker and Eneko Pou, Caroline Ciavaldini, Hansjoerg Auer, Herve Barmasse, Sam Elias, Emily Harrington και Hazel Findlay.
Ένας από τους κορυφαίους Ισπανούς αναρριχητές, ο Iker Pou αναφέρει: “H Κάλυμνος είναι από τους καλύτερους climbing προορισμούς  παγκοσμίως. Ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος, με διαδρομές για κάθε επίπεδο, όπου μπορούμε να συναντιόμαστε για εξάσκηση και να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας σε ένα από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου. Καλούμε όλους  να έρθουν για λίγες αξέχαστες μέρες σ’ αυτό  το πανέμορφο νησί της Μεσογείου. See you in Kalymnos!!”.

Μάθε περισσότερα: www.thenorthfacejournal.com/category/kalymnos/

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.