Στις 30 Μαρτίου ο Λουκάς Ντουρντουρέκας σε ένα ταξίδι αστραπή 3 ημερών επισκέφθηκε το Chironico της Ελβετίας για bouldering, στέλνοντας μερικά αξιόλογα προβλήματα.

Ενώ οι καιρικές συνθήκες που συνάντησε δεν ήταν ευνοϊκές για bouldering κατάφερε από την πρώτη μέρα μετά από μιάμιση ώρα προσπάθειας να στείλει το πρόβλημα Souvenir 8a/8a+, ένα κλασικό πρόβλημα που έχει ανοίξει ο Fred Nicole. Λόγω ζέστης την επόμενη μέρα σκαρφάλωσε μόνο το απόγευμα στέλνοντας το πρόβλημα ‘Bird’ 7c.

Fat_Boy_7cTην τελευταία μέρα και στις τρεις ώρες που του απέμεναν για να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής, σκαρφάλωσε το πρόβλημα ‘Fat boy’ 7c+.
‘Όπως μας λεει: «Σίγουρα στο επόμενό μου ταξίδι στο Chironico θα φροντίσω να έχω περισσότερες μέρες στη διάθεσή μου για να δοκιμάσω κάτι πιο δύσκολο».

Ο Λουκάς θέλει να ευχαριστήσει , για την υποστήριξή τους, τους χορηγούς του: Wild Coyntry, MoonClimbing, Sterling Rope και Red Chili.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.