Ολοκληρώθηκε η συντήρηση του αναρριχητικού πεδίου στην Αγ. Μαρίνα Κορωπίου

Ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση τον ασφαλειών στο πεδίο Αγία Μαρίνα Κορωπίου που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από την ακτή. Στο πεδίο μπήκαν χημικά βύσματα ως ενδιάμεσες ασφάλειες και χημικά ρελέ (χωρίς αυτόματα καραμπίνερ) και δεν προστέθηκαν περισσότερες ασφάλειες για να μην αλλοιώσουν τον αρχικό χαρακτήρα τον διαδρομών.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η ασφάλιση της διαδρομής Ουρανοκατέβατο. Στη συντήρηση βοήθησαν οι  Θοδωρής Γράσος, Κυριάκος Κιζιρίδης και Θανάσης Τσουμάνης. Υπεύθυνος Συντήρησης του πεδίου -για λογαριασμό της ΕΟΟΑ που παρείχε όλο τον εξοπλισμό- ήταν ο Εκπαιδευτής Ορειβασίας της ΕΟΟΑ., Διονύσιος Στραβογένης.

Το πεδίο βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο. Αθηνών – Σουνίου, μετά τη Βάρκιζα και το τούνελ Καραμανλή και τα συναντάμε στο αριστερό μας χέρι πριν μπούμε στην Αγία Μαρίνα. Έχει μέχρι στιγμής 13 διαδρομές από 5c, μέχρι 7b+ και υψομετρικές 10-12μ.

Αν κάποιοι σκεφτείτε να σκαρφαλώσετε τις επόμενες εβδομάδες εκεί, υπολογίστε, ότι λόγω θέσης και προσανατολισμού το σκαρφάλωμα ενδείκνυται
αυστηρά για το Χειμώνα.

Ο ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ (ασφάλειες – βαθμολογία – ανάπτυγμα)

ΤΣΙΦΤΗΣ    3        6c    12μ
ΚΙΡΚΙΝΕΖΙ    3       6b+    10μ
ΠΕΤΡΙΤΗΣ    3        6a    10μ
ΜΠΟΥΦΟΣ    3        5c    12μ
ΑΣΠΡΟΠΑΡΗΣ    3        6b    12μ
ΓΚΙΩΝΗΣ        4        6b+    12μ
ΣΑΪΝΙ             4        6c+    12μ
ΞΕΦΤΕΡΙ    4       6c+    12μ
ΧΑΡΟΠΟΥΛΙ    3        7b+    12μ
ΟΡΝΙΟ            5       Project    12μ
ΧΕΛΙΔΟΝΙ        4        6c+    12μ
ΚΟΤΣΙΦΑΣ       4        7a    12μ
ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟ    5        Project    12μ

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...