Κάθε εκπαιδευτής επιλέγει τα πεδία που θα καταγράψει (σε συνεργασία συνήθως με ντόπιους αναρριχητές) και αποδίδει ένα αναλυτικό Δελτίο Απογραφής και Συντήρησης. Κατόπι η ΕΟΟΑ θα του προμηθεύει το ανάλογο υλικό, για το οποίο και θα είναι υπεύθυνος για τη τοποθέτησή του.

Η όλη προσπάθεια γίνετε με την αφιλοκερδή προσφορά εργασίας από τους Εκπαιδευτές και ήδη η ΕΟΟΑ έχει προμηθευτεί υλικά αξίας αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, από τις γνωστότερες εταιρείες του χώρου (Petzl, Raumer και Spit), από τις οποίες απαίτησε συγκεκριμένες προδιαγραφές. Την τεχνική υποστήριξη και τον ποιοτικό έλεγχο του παραληφθέντος εξοπλισμού τον έχεi ο Δ. Κάραλης.

Το πρόγραμμα και ο όγκος εργασίας είναι πραγματικά τεράστιος, φτάνει να αναλογιστούμε ότι μόνο στα πεδία της Αττικής υπολογίζετε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 8000 σημεία συντήρησης ή και αντικατάστασης (ασφάλειες και ρελέ).  

Σύντομα θα αρχίσει η διανομή του εξοπλισμού από την ΕΟΟΑ προκειμένου να ξεκινήσει η Α’ φάση οργανωμένης συντήρησης των πεδίων που θα αφορά την Αττική.

Οι Υπεύθυνοι Συντήρησης των Πεδίων που κατάθεσαν αναλυτικό Δελτίο Απογραφής και Συντήρησης είναι οι:

Βαρυμπόμπη Πάρνηθας: Κοτρωνάρος, Ασημακόπουλος
Ιερά Οδός Αιγάλεω: Τιτόπουλος
Σπηλιά Χασιάς: Βουτυρόπουλος
Σέσι Υμηττού: Μιχαηλίδης
Αχαρνείς Χασιάς: Θεοδωρόπουλος
Σπηλιά Νταβέλη Πεντέλης: Σκευοφύλακας
Συμπληγάδες Πέτρες Πεντέλης: Μηλιάς
Αγία Μαρίνα: Στραβογένης
Μικρή Βαράσοβα: Στραβογένης
Μερέντα Μαρκόπουλου: Πετρομιανός
Καράβι Υμηττού: Πετρομιανός
Χούνη Πάρνηθας: Βουτυρόπουλος
Βραχόκηπος Υμηττού: Μουτάφης
Κακιά Θάλασσα: Στραβογένης
Δασκαλειό: Κάραλης
Διόνυσος Πεντέλης: Θεοδωρόπουλος
Dry tooling Χασιάς: Μπελογιάννης
Κερατέα: (δεν ορίστηκε ακόμα)
Αλογόπετρα Πάρνηθας: (δεν ορίστηκε ακόμα)
Μαυροσουβάλα: (δεν ορίστηκε ακόμα)
Άρμα Διός Πάρνηθας: (δεν ορίστηκε ακόμα)
Πηγή Αβράμη Πάρνηθας: (δεν ορίστηκε ακόμα)
Φιλοπάππου Αθήνας: (δεν ορίστηκε ακόμα)

Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε τους Εκπαιδευτές στο έργο της συντήρησης, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τους ανωτέρω ή κατευθείαν με την ΕΟΟΑ για να σας φέρει σε επαφή μαζί τους.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.