Η Zhenja Kazbekova στέλνει onsight 8a+ στη Κάλυμνο

Η Ουκρανή Zhenja Kazbekova που αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Κάλυμνο έστειλε onsight μια από τις γνωστότερες διαδρομές του νησιού, την Super Priapos 8a+ στη Μεγάλη Σπηλιά.

Σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία, αφού λίγες γυναίκες μπορούν να κάνουν κάτι παρόμοιο. Αλλά το πραγματικά αξιοπρόσεκτο, είναι ότι η Zhenja είναι μόλις 15 χρονών και ήδη σκαρφάλωνε 8άρια από την ηλικία των 12 χρόνων!!!

Αυτές τις ημέρες η Zhenja έχει σκαρφαλώσει επίσης onsight τις: Sirene 7c, Los Rocos di Cantalos 7c Aegalis 7c, Zawinul Syndicate 7c/c+, Fun de Chuchunne 8a, Spartacus Maximus 7c. Priaros 7c και με τη δεύτερη προσπάθεια τις Daniboy 8a και Punto Caramelo 8a+.

Πηγή: www.up-climbing.com

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.