Παγκόσμιο πρωτάθλημα της αγωνιστικής αναρρίχησης στο Arco.

Το Arco ετοιμάζεται να φιλοξενήσει αυτό το καλοκαίρι ένα μεγάλο αναρριχητικό event, το παγκόσμιο πρωτάθλημα της αγωνιστικής αναρρίχησης, το οποίο θα διεξαχθεί στην όμορφη αυτή πόλη της Ιταλίας 15-24/7.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες boulder και ταχύτητας και οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο,  καθώς αποτελεί το πρώτο από τα δυο επίσημα προολυμπιακά event της ομοσπονδίας αγωνιστικής αναρρίχησης που στοχεύει στην εισαγωγή του αθλήματος στους Ολυμπιακούς του 2020. Εκτός από τους κανονικούς αγώνες θα υπάρξει για πρώτη φορά και πρωτάθλημα paraclimbing, αγώνες δηλαδή για ΑΜΕΑ!

arco2Φωτο από τις προετοιμασίες στις πίστες αγώνων…

Κείμενο – φωτο: Γ. Βουτυρόπουλος

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.