Ο Patxi Usobiaga σκαρφαλώνει ήδη στη Κάλυμνο.

Πλησιάζουν οι μέρες για το 5ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης, που θα γίνει στη Κάλυμνο από τις 18-22 Μαΐου και αναρριχητές απ’ όλο το κόσμο καταφτάνουν στο νησί.

Μαζί έφτασε και ο πρώτος καλεσμένος, ο Βάσκος Patxi Usobiaga, ο οποίος για ζέσταμα τη πρώτη μέρα βάρεσε στην Οδύσεια 10 διαδρομές από 7b έως 8a κι αυτές σε μόλις τρις ωρίτσες. Τη Κυριακή αναμένεται και ο δεύτερος προσκεκλημένος ο Nicolas Favresse.
Να θυμίσουμε ότι  το Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύμνου 2011 θα συνδιοργανωθεί από τον Δήμο Καλυμνίων, την Καλυμνιακή Ένωση Ξενοδόχων και τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλύμνου. Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται ομιλίες – παρουσιάσεις, διαγωνισμοί αναρρίχησης σε τεχνητές πίστες, κυνήγι θησαυρού σε διαδρομές των βράχων του νησιού, διαγωνισμός φωτογραφίας, αναρρίχηση πλάι – πλάι με φημισμένους αναρριχητές, και βέβαια καθημερινό σκαρφάλωμα σε πεδία γνωστά και μη σε όλο το νησί και φυσικά πάρτι.

Φωτο: Sergio D. Gardoki

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.