Πιο συγκεκριμένα ο Α. Θανόπουλος άνοιξε μια πολύ όμορφη γραμμή ανάμεσα στις Σουλτάνα και Αληκτώ. Η γραμμή είναι 35μ. από τα οποία τα τελευταία 10 είναι κοινά με αυτά της 2ης σχοινιάς της Σουλτάνας. Η δυσκολία της είναι στο 7c/7c+ και ήδη έχει γνωρίσει και επαναλήψεις, με τον Γ. Τορέλλι να κάνει τη πρώτη (επανάληψη). Όλοι τους κατέβηκαν ενθουσιασμένοι.
Λίγο πιο δίπλα, στην Αράχνη και πάλι ο Θανόπουλος, επαναλαμβάνει τη κλασική αυτή διαδρομή ενώνοντας σε μια σχοινιά 80μ. και τις τέσσερις σχοινιές!! Μάλιστα στη τρίτη και τέταρτη έκανε direct παραλλαγές.
Ειδικά στη τρίτη τοποθέτησε δυο νέα βύσματα (12mm) και συμπλήρωσε την ασφάλιση με δυο μικρά friends (metolius No1 και camalot C4#.3 ή #.2) ενδιάμεσα των βυσμάτων. Στη τέταρτη σχοινιά, αφού ακολούθησε τα πρώτα βύσματα της Αράχνης, έφυγε σε μια direct αρνητική σχισμή αριστερά, όπου χρειάστηκε ένα μικρό καρύδι 3-6mm και ένα μικρομεσαίο friend (camalot C4 #.5). Σκίτσα και φωτο από τις διαδρομές αναμένονται.
Τέλος ο ίδιος ανοίγει άλλη μια δύσκολη sport γραμμή αριστερά της Αράχνης.

Αλλά στην Αράχνη είχαμε και τη πρώτη γυναικεία ελεύθερη επανάληψη, από την Κατερίνα Κολλύρου (φωτό), που επανέλαβε τις δυο πρώτες σχοινιές που έχουν δυσκολία 7b/7b+ (τις δυο επόμενες τις είχε επαναλάβει παλιότερα). (Και) με αυτή την επανάληψη η Κατερίνα πιστοποιεί ότι είναι μια από τις πιο δυνατές και σταθερές γυναικείες παρουσίες.
 
Στοιχεία – φωτο: Α. Θανόπουλος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.