Το πλήρες πρόγραμμα της αναρριχητικής συνάντησης Θερίσσου.

Πλησιάζουν οι ημέρες για την αναρριχητική συνάντηση της Θέρισσου που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 28 έως και την Κυριακή 31/10 στο φαράγγι Θερίσσου, κοντά στα Χανιά.  Η συνάντηση γίνεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τα 80 χρόνια του ΕΟΣ Χανίων και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών αναρριχητών, οπότε ένα πιο συγκεκριμένο πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι κάτι που μας το ζήτησαν πολλοί.

Οι αναρριχητικές διαδρομές είναι συγκεντρωμένες σε όλο σχεδόν το φαράγγι, μέχρι και λίγο πριν το χωριό του Θερίσ-σου. Εξαίρεση αποτελεί το πεδίο της Ζούρβας, όπου το συναντά-με στο δρόμο φεύγοντας από το χωριό, κινούμενοι προς το χωριό Μεσκλά.
Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί στο «CAMPING HANIA», στην παραλιακή περιοχή των Αγίων Αποστόλων, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης των Χανίων.

Στο camping υπάρχουν οι εξής δυνατότητες, με τις παρακάτω  ημερήσιες χρεώσεις:
1. Άτομο με σκηνή 6€ (η σκηνή δωρεάν).
2. Διαμονή σε ειδικά διαμορφωμένες σκηνές 5 ατόμων, με
ράντζα, φως και ψυγείο για 5€ το άτομο και 10 € η σκηνή (σύνολο).
3. Διαμονή σε τροχοβίλες για 4-5 άτομα προς 30 € (σύνολο).
Δεν θα υπάρξουν έξτρα χρεώσεις για δίκυκλα και αυτοκίνητα, αν και ο χώρος μέσα στο camping είναι περιορισμένος. Υπάρχει πάντως μεγάλος χώρος εξωτερικά από αυτό για στάθμευση.
Στο χώρο υπάρχουν πισίνα, λουτρά, mini market, εστιατόριο, αλλά και δυνατότητα για όποιον θέλει να μαγειρέψει. Επίσης πολύ κοντά στην κατασκήνωση υπάρχουν super market, αλλά και αρκετά εστιατόρια. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη διαμονή τα τηλέφωνο είναι: 28210 31138, ηλεκτρονική διεύθυνση: www.camping-chania.gr

Στον ίδιο χώρο θα γίνεται η υποδοχή των συμμετεχόντων, σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης, ενώ θα υπάρχει κέντρο πληροφόρησης για τις εγγραφές, αλλά και την ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τις αναρριχητικές διαδρομές.

Την Παρασκευή 29/10 το βράδυ θα δοθεί δείπνο με παραδοσιακό κέρασμα (Κρητική βραδιά), στο χωριό του Θερίσσου για τους συμμετέχοντες, ενώ το Σάββατο 30/10 το βράδυ θα γίνει πάρτι στο χώρο του camping.

Ο ΕΟΣ Χανίων εξασφάλισε έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε συνεργασία με την ναυτιλιακή εταιρεία ‘BLUE STAR FERRIES’. Πληροφορίες για δρομολόγια και εισιτήρια πλοίων με έκπτωση 50% από την εταιρεία ‘BLUE STAR FERRIES’, η οποία είναι χορηγός της διοργάνωσης, μπορείτε να πάρετε τηλεφωνικά από το τουριστικό γραφείο GELASAKIS SHIPPING & TRAVEL CENTER, στον Πειραιά, τηλ.: 210 4222440, ή από το πρακτορείο GELASAKIS STC, στα Χανιά, τηλ.: 28210 75444. Στα σημεία αυτά μπορείτε να προχωρήσετε σε κρατήσεις θέσεων και έκδοση εισιτηρίων επιδεικνύοντας αντίγραφο της δήλωσης συμμετοχής σας στην συνάντηση. (Τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να τις βρείτε από την ιστοσελίδα του ΕΟΣ Χανίων).

Πληροφορίες για την πόλη και γενικότερα για τον νομό Χανίων μπορείτε να πάρετε τηλεφωνικά από το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Χανίων, κ. Ειρήνη Μιχαηλάκη, τηλ.: 28213 41665 και 28213 41666, ηλεκτρονική διεύθυνση: tourism@chania.gr.

Αν θέλετε να ρωτήσετε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή να στείλετε τις δηλώσεις συμμετοχής σας, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, τηλ. 28210 44647 και 28210 54903, ή και στην ιστοσελίδα του ΕΟΣ Χανίων www.eoshanion.gr, ηλεκτρονική διεύθυνση: eoshania@otenet.gr..

Επίσης πληροφορίες μπορείτε να έχετε από τους:
Βουράκη Μιχαήλ-Έφορος Αναρρίχησης & Σπηλαιολογίας: 6983512853
Πουλάκη Βασίλειο: 6945584956

Τέλος απολαύστε μερικές φωτο που μας έστειλε ο ΕΟΣ Χανίων από το πεδίο, για ζέσταμα, πατώντας εδώ.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.