Η Αnna Stöhr, η ευρωπαία πρωταθλήτρια του bouldering, επανέλαβε τη διαδρομή «The Riverbed» του Dave Graham, Font 8B, στο Magic Wood της Ελβετίας. Μέσα στο Σεπτέμβρη που μας πέρασε, η Anna κατάφερε επίσης να επαναλάβει τη διαδρομή «Pura vida», ένα κλασσικό Font 8A+ στην ίδια περιοχή.

Η 22χρονη Stöhr είναι μέλος της Αυστριακής αναρριχητικής ομάδας και ήταν η νικήτρια του Παγκόσμιου κυπέλλου bouldering του 2008 και μόλις τη προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε και το Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλι στο bouldering. Ακολουθεί μια μίνι συνέντευξη:

Πρώτα από όλα, συγχαρητήρια για το τη νίκη σου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τόσο εξαιρετικό στύλ! Ήταν πολύ εντυπωσιακό. Επίσης συγχαρητήρια που έκανες το «Riverbed». Αλήθεια, τελικά τι είναι ποιο σημαντικό, από τα δύο, στη πραγματικότητα;

Ευχαριστώ! Πιστεύω πως και τα δύο ήταν σπουδαία (χαμόγελο). 

Ήταν δύσκολο για εσένα και πήρε αρκετή ώρα;

Φυσικά και ήταν δύσκολο. Όμως δεν μου πήρε και πολύ ώρα. Πήγα εκεί δύο χρόνια πριν, το 2008, και το δοκίμασα για μια μέρα. Σκέφτηκα ότι ήταν ένα σημαντικό bloc. Αυτή τη χρονιά γύρισα πίσω και το ολοκλήρωσα την τρίτη μέρα των προσπαθειών μου.   

Ξέρω ότι πάντοτε έκανες πολύ υπαίθριο bouldering, αλλά είναι αυτό κάτι που νιώθεις ότι πρέπει να επικεντρωθείς ακόμα περισσότερο;   

Ναι, πάντοτε σκαρφάλωνα πολύ στο ύπαιθρο και προσπαθώ να το συνδυάσω αυτό με τους αγώνες!   

Η διαδρομή Riverbed της Anna είναι η δεύτερη γυναικεία αναρρίχηση μιας διαδρομής Font 8B. Η πρώτη Font 8B διαδρομή (για τις γυναίκες) ήταν η αναρρίχηση της Angie Payne στη διαδρομή «The Automator» στο εθνικό πάρκο του Κολοράντο των Η.Π.Α. τον προηγούμενο Αύγουστο.

Πηγή: planetmountain.com

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.