Report από τη 1η Αναρριχητική Συνάντηση Θέρισσου

Όλα ξεκινούν περίπου ένα χρόνο πριν……Ο Ε.Ο.Σ Χανίων αναλαμβάνει τελικά να στηρίξει οικονομικά το όλο εγχείρημα όποτε και αγοράζονται τρυπάνια,πλακέτες,βύσματα και ότι άλλο χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη προσπάθεια και να γίνει τελικά η συνάντηση τον Οκτώβριο του 2010 στο φαράγγι Θερίσου.

Κάπου λοιπόν στο Μάιο γίνεται η παραλαβή των υλικών από Ιταλία και έτσι τα τρυπάνια παίρνουν φωτιά!Τελικά η όλη προετοιμασία ολοκληρώνεται λίγες μέρες πριν τη συνάντηση με τα μονοπάτια, τις ταμπέλες και τα ονόματα των διαδρόμων ν’ αποτελούν τις τελευταίες πινελιές.
Η προσέλευση του κόσμου ξεκίνησε από Τετάρτη βράδυ αλλά και Πέμπτη πρωί στο camping chania,ενώ συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης.
Ο καιρός όμως είχε άλλα σχέδια.Βροχές την Πέμπτη το πρωί με τον κόσμο τελικά να σκαρφαλώνει από το μεσημεράκι έως αργά το απόγευμα, καθώς η εξαιρετικά ηλιόλουστη μέρα που ακλούθησε μετά τη βροχή,στέγνωσε σχεδόν τα πάντα!Τελικά η βραδιά θα ολοκληρωθεί με την προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ του Χρήστου Λάμπρη ¨ANNAPURNA 1985¨ αλλά και αποσπασμάτων από First ascent series στο χώρο της κατασκήνωσης.
Παρασκευή και το σκηνικό παραμένει το ίδιο με ασθενής βροχή τις πρωινές ώρες. Όμως ένα παράθυρο του καιρού κατά της 1μ.μ ήταν αρκετό για να επιτρέψει στον κόσμο να σκαρφαλώσει το απόγευμα και να γίνουν έτσι κάποιες επαναλήψεις.Το βράδυ πλέον ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην ταβέρνα Λεβεντογιάννης στο Θέρισσο,για φαγητό.Γεύμα με κυρίαρχη την κρητική παραδοσιακή κουζίνα και με το το γλέντι να κρατάει ως αργά το βράδυ,με τη συμμορία των Κρητικών να δίνει ρεσιτάλ χορού και ηθοποιίας.
Φτάνουμε λοιπόν στο Σάββατο και με το αλκοόλ να κυλάει ακόμα στις  φλέβες ο κόσμος σκαρφαλώνει με τα 6a να φαίνονται βουνό ……Παρά τις προβλέψεις και τον καιρό που παρέμεινε μουντός τα πεδία επισκέφτηκε αρκετός κόσμος,σκαρφαλώνοντας από το πρωί ως αργά το απόγευμα. Οι ώρες όμως περνούν και καθώς πλέον βραδιάζει ο κόσμος αρχίζει  σιγά-σιγά να συγκεντρώνεται στο χώρο της κατασκήνωσης για το πάρτυ.Δίπλα στην πισίνα,με τον LivingR στη μουσικη ενώ μπύρα και κρασί κυλούν άφθονα…και τους συνήθης ύποπτους να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους στο χορό…ευτυχώς τα γνωστά σουβλακοεδέσματα συμπλήρωσαν το πακέτο.
Κυριακή και επιτέλους ηλιόλουστος καιρός!Ο κόσμος απλωμένος σε όλο το φαράγγι, ενώ παρά πολλοί ήταν και οι επισκέπτες. Ευχάριστες συνθήκες για σκαρφάλωμα,με όλα σχεδόν τα πεδία να έχουν την τιμητική τους και με τον ήλιο να βοηθάει όσο πρέπει. Η συνάντηση ολοκληρώνεται τελικά αργά το απόγευμα με την πλειοψηφία του κόσμου να παίρνει το δρόμο της επιστροφής.
Για όσους δε βρεθήκαν στη συνάντηση να πούμε ότι το φαράγγι έχει πλέον 16 πεδία (παλαία & νέα) με διαδρομές από 5c+ έως  8a+ και με αρκετά ακόμη project να περιμένουν!
Να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που παρ’ότι μη αναρριχητές βοήθησαν εθελοντικά, όποτε και όπου τους ζητήθηκε για να ολοκληρωθεί η εκδήλωση. Τέλος να ευχαριστήσουμε τον Ερυθρό Σταυρό για την παρουσία του όλες τις μέρες της εκδήλωσης, τους χορηγούς της συνάντησης αλλά και κυρίως όλους εσάς που επισκεφτήκατε το φαράγγι Θερίσου και τα Χανιά.
Αποκομίζοντας θετικά σχόλια μας δίνει δύναμη να προσπαθήσουμε για κάτι ακόμη καλύτερο την επόμενη φορά, εξασφαλίζοντας ακόμη καλύτερη φιλοξενία.

Διαβάστε ακόμα:  Ξεκινά αύριο το Αναρριχητικό Φεστιβάλ Ερμιονίδας 23!

Κείμενο: Μ. Βουράκης

Για φωτό από τη συνάντηση πατήστε εδώ.

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...