Αυτό το project είναι μια καλή ευκαιρία, για να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για το κάθετο κόσμο, με μερικούς αναρριχητές – θρύλλους.
Ένας από τους στόχους αυτού του καλοκαιριού επετεύχθη με την επανάληψη της SOLO PER VECCHI GUERRIERI (Μόνο για παλιούς πολεμιστές), μια 8c διαδρομή 150 μέτρων, στη Βόρεια Ορθοπλαγιά του “El Colaz” στη Vette Feltrine στους Δολομίτες. Διαδρομή που ανοίχτηκε από το  Maurizio “Manolo” Zanolla, ένα πραγματικό θρύλλο, που το 81 άνοιξε το πρώτο Ευρωπαϊκό 8a και που δυο χρόνια πριν, για να γιορτάσει τα 50α γενέθλιά του ανέβηκε το τελευταίο του 9α : την “Eternit”.
Στο πρώτο από αυτά τα δυο πολύ καλά video του Damiano Levati, παρακολουθούμε μια περίληψη της τρίωρης συζήτησης των δυο αναρριχητών με το Manolo, ενώ στο δεύτερο μπορούμε να απολαύσουμε μερικά από τα δυνατά σημεία αυτής της σκληρής γραμμής.
Αναμφίβολα ένα πολύ ενδιαφέρον project.

Φωτο: ο Manolo ελευθερώνοντας τη SOLO PER VECCHI GUERRIERI (Oscar Piazza)


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.