Μόνο για παλιούς Πολεμιστές

Αυτό το καλοκαίρι οι Iker και Eneco Pou θα επισκεφθούν μερικούς από τους ζωντανούς θρύλους της αναρρίχησης. Η ιδέα είναι να επαναλάβουν μερικές από τις σκληρότερες διαδρομές στις Άλπεις, πάντα ελεύθερα, κρατώντας το πνεύμα και το στιλ αυτών που τις άνοιξαν.

Αυτό το project είναι μια καλή ευκαιρία, για να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για το κάθετο κόσμο, με μερικούς αναρριχητές – θρύλους.
Ένας από τους στόχους αυτού του καλοκαιριού επετεύχθη με την επανάληψη της SOLO PER VECCHI GUERRIERI (Μόνο για παλιούς πολεμιστές), μια 8c διαδρομή 150 μέτρων, στη Βόρεια Ορθοπλαγιά του “El Colaz” στη Vette Feltrine στους Δολομίτες. Διαδρομή που ανοίχτηκε από το  Maurizio “Manolo” Zanolla, ένα πραγματικό θρύλο, που το 81 άνοιξε το πρώτο Ευρωπαϊκό 8a και που δυο χρόνια πριν, για να γιορτάσει τα 50α γενέθλιά του ανέβηκε το τελευταίο του 9α : την “Eternit”.

Στο πρώτο από αυτά τα δυο πολύ καλά video του Damiano Levati, παρακολουθούμε μια περίληψη της τρίωρης συζήτησης των δυο αναρριχητών με το Manolo, ενώ στο δεύτερο μπορούμε να απολαύσουμε μερικά από τα δυνατά σημεία αυτής της σκληρής γραμμής.
Αναμφίβολα ένα πολύ ενδιαφέρον project.

Φωτο: ο Manolo ελευθερώνοντας τη SOLO PER VECCHI GUERRIERI (Oscar Piazza)


SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...