Σπηλιά Νταβέλη: 52 κινήσεις και …8b+

Έγινε επιτέλους τη Παρασκευή που μας πέρασε (29/5) η «Ωραιβουάρ» ένα από τα project που προσπαθούσε εδώ και αρκετά χρόνια ο Κώστας Ρούσσος. Η βαθμολογία που της δόθηκε, είναι 8b+, κάτι λογικό αφού απαίτησε από το Κώστα πάνω από 100 προσπάθειες!! Η διαδρομή ξεκινά από την «Αρχαίο πνεύμα» και μετά την άρνηση φεύγει δεξιά στη πλάκα.

«Χρειάστηκα σχεδόν 100 προσπάθειες για να την ελευθερώσω…και νομίζω ότι η βαθμολογία είναι σωστή. Από τη στιγμή που αφήνεις το «Αρχαίο Πνεύμα», έως το ρελέ, χρειάζονται 52 κινήσεις, που σε όλες μπορεί να χάσεις τη διαδρομή». Το crux βρίσκετε σχετικά ψηλά, αλλά η δυσκολία είναι συνεχής και σα να μην έφτανε αυτό, η μόνη μέχρι πριν λίγο καιρό εύκολη κίνηση –το βγάλσιμο στο ρελέ- δεν υπάρχει πλέον, αφού ένα πιάσιμο ξεκόλλησε, κάνοντας τα πράγματα δυσκολότερα. Έτσι η «Ωραιβουάρ» προστίθεται στο κατάλογο των διαδρομών μεγάλης δυσκολίας στην Αττική, αφού είναι μαζί με την «Ok, by-by και ζεστά νερά» οι δυο δυσκολότερες –από Έλληνες- διαδρομές.
sparisΑκόμα, δυο αξιοσημείωτες επαναλήψεις, είναι αυτές που έγιναν στη «La Ramba» 8a, από τους πιτσιρικάδες Κώστα Βροχίδη και Δημήτρη Σπάρη, ενώ τέλος ο Γ. Αλιγιάννης, άλλαξε τα πρώτα βύσματα του «Προκρούστη».

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.