Αρκετός κόσμος στο Αγιοφάραγγο της Νότιας Κρήτης τις ημέρες των γιορτών, που σκαρφάλωσε πολύ στα εντυπωσιακά αυτά βράχια δίπλα στις παραλίες του Λυβικού πελάγους.

Το Αγιοφάραγγο εξελίσσετε σε έναν από τους σημαντικότερους χειμερινούς προορισμούς Φυσικά το παρόν έδωσε και η elite της αναρριχητικής μας σκηνής που κατάφερε αρκετές και σημαντικές επαναλήψεις. Ο Χρήστος Τσούτσιας (Κρητικός πλέον) μας στέλνει ένα σύντομο report και δύο φωτο.

Billy smile 8a+/b?
Άρης Θανόπουλος F.A.
Διαδρομή 45 μέτρα. Τα σχόλια του Αρίστου άκρως κολακευτικά. Ελευθερώθηκε τη τελευταία μέρα και στη τελευταία προσπάθεια! Διαδρομή αφιερωμένη στο Βασίλη Ναξάκη)

No pasaran 8a+/b?
Αρης Θανόπουλος, Θανάσης Χτενάς
(40 μέτρα, μια διαδρομή που τα έχει όλα. Πολλές εναλλαγές πλάκα, άρνηση, κολονέτα, τρία crux, ανασφάλιστη, απ’ τις ομορφότερες)

Παπιγιόν για νάνους 7c+/8a
Άρης Μαυρομάτης F.A

Η ταν ή πιτάν 7c/c+
Άρης μαυρομάτης F.A., Τσούτσιας Χρήστος, Θανάσης Χτενάς
(50 μέτρα πλάκα με ελαφιά άρνηση ..διαδρομάρα, με τέλεια θέα στο φαράγγι)

ΑΑΑ σκύλοοο 7b+
Βαγγέλης Φλώρος

Πίκος Απίκος 7b
Κατερίνα Κολλύρου

Τέλος πολύ σημαντικές προσπάθειες έγιναν και στις La papion και Excalibur ext απ’τους Αρη Θανόπουλο, Θανάση Χτενά και Αρη Μαυρομάτη με πιθανές βαθμολογίες 8b και πάνω.

Εάν βρούμε φωτογραφικό υλικό από τις επαναλήψεις και γενικότερα από τη συνάντηση θα το ανεβάσουμε εδώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.