Σχολή αναρρίχησης Βράχου από τον ΕΠΟΣ Φυλής

Και φέτος την Άνοιξη, ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής διοργανώνει Σχολή Αναρρίχησης Βράχου. Διάρκεια 6 Σαββατοκύριακα και ενδιάμεσες απογευματινές συναντήσεις σε αναρριχητικά πεδία της Αττικής.

Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής εφαρμόζει ένα πρόγραμμα διδασκαλίας και εκμάθησης βασισμένο στις αρχές της διδακτικής και όχι μόνο της εμπειρίας. Σκοπός του προγράμματος είναι να κατανοήσει ο εκπαιδευόμενος τις δεξιότητες και όχι μόνο να τις μιμηθεί, μέσα στα πλαίσια του μαθήματος. Έτσι, η γνώση που αποκτά είναι βαθιά και παραμένει δυνατή. Το αποτέλεσμα είναι οι μαθητές των σχολών να κινούνται στο βουνό με αρκετή αυτονομία και πάντα με τη μέγιστη ασφάλεια, ακόμα και αμέσως μετά την αποφοίτησή τους.

Το πρόγραμμα καλύπτει θεωρητικά και κινητικά γνωστικά αντικείμενα, βασίζεται δε στο στιλ της αμοιβαίας διδασκαλίας. Δηλαδή, μετά την επεξήγηση και παρουσίαση της δεξιότητας από τους εκπαιδευτές, οι εκπαιδευόμενοι καλούνται σε ομάδες να παρουσιάσουν και να εφαρμόσουν τη γνώση, σαν να διδάσκουν οι ίδιοι. Στη σύγχρονη Φυσική Αγωγή, αυτός θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διδασκαλίας.

Οι εκπαιδευτές διαθέτουν την πιο σύγχρονη και ενημερωμένη γνώση, στο υψηλότερο διεθνώς επίπεδο.

Υπεύθυνος εκπαιδευτής Χρήστος Μπελογιάννης – Διεθνής Οδηγός Βουνού
UIAGM και έμπειρος εκπαιδευτής της ΕΟΟΑ από το 1998.
Συνεργάτες: Άκης Καραπετάκος – Βοηθός εκπαιδευτής της ΕΟΟΑ, Δόκιμος (aspirant) Οδηγός Βουνού UIAGΜ, Γιάννης Πετρομιαννός – Βοηθός εκπαιδευτής της Ε.Ο.Ο.Α., Δόκιμος (aspirant) Οδηγός Βουνού UIAGM, Μιχάλης Βασιλείου – Εκπαιδευτής ΕΟΟΑ, Οδηγός Βουνού UIAGM, Γιατρός, Γιώργος Βουτυρόπουλος – Εκπαιδευτής ΕΟΟΑ, Οδηγός Βουνού, Τεχνικός Σύμβουλος ΕΟΟΑ, Δημήτρης Μπακάλης – Εκπαιδευτής ΕΟΟΑ, Οδηγός Βουνού, Γιώργος Γκάλιος – Εκπαιδευτής ΕΟΟΑ, Οδηγός Βουνού.

Τί προσφέρει ο Σύλλογος στους εκπαιδευόμενους;
– Παρέχει ασφάλεια ζωής στους εκπαιδευόμενους για την διάρκεια της σχολής.
– Επιδοτεί τα δίδακτρα των εκπαιδευομένων .
– Παρέχει τον εξοπλισμό που απαιτείται στους εκπαιδευόμενους, τον οποίο
προμηθεύεται κάθε χρόνο, με την έναρξη της Σχολής από κατάστημα ορειβατικών ειδών. Μετά το τέλος της σχολής διαθέτει αυτά τα υλικά στους αποφοιτήσαντες από τη Σχολή (αν και εφόσον το θελήσουν) σε πολύ χαμηλή τιμή προκειμένου να αποκτήσουν το βασικό εξοπλισμό τους και να δραστηριοποιηθούν στο βουνό.

Διαβάστε ακόμα:  Ξεκινά αύριο το Αναρριχητικό Φεστιβάλ Ερμιονίδας 23!

Η ύλη
– Εκμάθηση της αναρριχητικής τεχνικής της κίνησης.
– Τεχνική της κίνησης
– Εκμάθηση ραπέλ & βασικών κόμπων.
– Οργάνωση ρελέ
– Αναρρίχηση πολλαπλών σχοινιών.
– Οργάνωση σχοινοσυντροφιών
– Αντιμέτωποι με την ορθοπλαγιά
– Τεχνητή αναρρίχηση
– Αυτοδιάσωση

Πρόγραμμα
3-4/05/08: Βαρυμπόμπη
10-11/05/08: Βαρυμπόμπη
24-25/05/08: Βαράσσοβα
31/05-1/06/08: Μετέωρα
14,15,16/06/08 Αγ. Πνεύματος: Κρήτη*

*αναχώρηση με πλοίο το προηγούμενο βράδυ. Πρόγραμμα: αναρρίχηση 2 ή περισσοτέρων σχοινιών, τεχνητή αναρρίχηση, αυτοδιάσωση.

Συνάντηση γνωριμίας Τετάρτη 30/4/2008 στις 20.00 στη Φυλή.

Παρακαλούμε, δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή, προκειμένου να γνωρίζουμε την ποσότητα των αναρριχητικών υλικών που χρειάζεται να προμηθευτούμε.

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής
Σύλλογος 210 2411148
Κυτίπης Θωμάς 6946 681692

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.