Οι αδελφοί Remy άνοιξαν 50 νέες γραμμές στη Κάλυμνο

Βρέθηκαν για δυο εβδομάδες οι αδελφοί Claude και Yves Remy στη Κάλυμνο τις μέρες που μας πέρασαν και άνοιξαν πενήντα καινούργιες γραμμές σε 9 πεδία του νησιού, εκ των οποίων το ένα (Παλιόννησος) είναι καινούργιο.

Το πεδίο Παλιόννησος είναι λίγο πριν φτάσετε στην ομώνυμη παραλία και αριστερά του δρόμου. Όλες οι διαδρομές είναι μεταξύ 4c+ και 7b+, αλλά σίγουρα χρειάζονται κάποιες επαναλήψεις, τόσο για να καθαριστούν, όσο και για μια πιο σωστή βαθμολόγηση. Φυσικά η ασφάλισή τους είναι πολύ καλή και αν θέλετε να επαναλάβετε τις μεγαλύτερες (35-40μ.), θα πρέπει να έχετε 16 σετάκια. Ένα πλήρη κατάλογο των νέων αυτών διαδρομών, θα βρείτε στο http://climbkalymnos.com/50-new-routes-by-claude-yves-remy/.
Στη φωτό (από την ίδια ιστοσελίδα) ο Yves Remy σκαρφαλώνει την Saphir 6c.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.