Θανατηφόρο ατύχημα στο Σκολιό του Ολύμπου

436

Θανατηφόρο ατύχημα έγινε σήμερα το μεσημέρι στην ορθοπλαγιά του Σκολιού και συγκεκριμένα στην Πλάκα του Zerf.

Συγκεκριμένα ο 40χρονος Δημ. Ζαφειριάδης από την Καβάλα, κάτω από αδιευκρίνηστες ακόμα συνθήκες, είχε θανατηφόρο ατύχημα σκαρφαλώνοντας στην Πλάκα του Zerf.

Στη διαδρομή σκαρφάλωνε ακόμα μια σχοινοσυντροφιά. Όλοι οι αναρριχητές έχουν με την βοήθεια διαχειριστών και αναρριχητών από τα καταφύγια Κάκαλος και Αποστολίδη, κατέβει στη βάση της ορθοπλαγιάς και αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα στο Οροπέδιο των Μουσών. Αύριο η ΕΟΔ θα αναλάβει να κατεβάσει από την ορθοπλαγιά τη σωρό του άτυχου αναρριχητή.

Το Ανεβαίνοντας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.