Αναρριχητής σκοτώθηκε στην Πλάκα του Zerf στον Όλυμπο

Αναρριχητής σκοτώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην ορθοπλαγιά του Σκολιού και συγκεκριμένα στην Πλάκα του Zerf.

Συγκεκριμένα ο 40χρονος Δημ. Ζαφειριάδης από την Καβάλα, κάτω από αδιευκρίνηστες ακόμα συνθήκες, σκοτώθηκε σκαρφαλώνοντας στην Πλάκα του Zerf.

Στη διαδρομή σκαρφάλωνε ακόμα μια σχοινοσυντροφιά. Όλοι οι αναρριχητές έχουν με την βοήθεια διαχειριστών και αναρριχητών από τα καταφύγια Κάκκαλος και Αποστολίδη, κατέβει στη βάση της ορθοπλαγιάς και αναμένεται να επιστρέψουν σύντομα στο Οροπέδιο των Μουσών. Αύριο η ΕΟΔ θα αναλάβει να κατεβάσει από την ορθοπλαγιά τη σωρό του άτυχου αναρριχητή.

Το Ανεβαίνοντας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.