Πρώτη ελληνική επανάληψη της διαδρομής Bonatti στη Grand Capucin

Στις παρυφές τους προγράμματος της Σχολής Εκπαιδευτών της ΕΟΟΑ που ολοκληρώθηκε στο Mont Blanc φέτος τον Αύγουστο, οι Γ. Κωνσταντάκης και Π. Αθανασιάδης ολοκλήρωσαν επιτυχώς την 1η ελληνική ανάβαση μιας διαδρομής ορόσημο για την ιστορία της αναρρίχησης.

Ταυτόχρονα, μαζί με τους Αθανασιάδη και Κωνσταντάκη ανέβαιναν και οι Σ. Κωνσταντακόπουλος και Β. Ζέκης.

Η τελευταία σχοινοσυντροφιά επιχείρησε μια σχεδόν ελεύθερη ανάβαση (η διαδρομή έχει πολλά τεχνητά σε στέγες και λεπτές σχισμές, που αν γίνουν ελεύθερα έχουν συνεχή δυσκολία 6b και άνω) όμως αναγκάστηκε να υποχωρήσει στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής λόγω έλλειψης εξοπλισμού μπιβουάκ και ανεπάρκειας νερού (fast & light). Η τελευταία ήταν μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια. Το κοινό συμπέρασμα όλων είναι ότι τα κατορθώματα του νεαρού τότε Walter ήταν εντελώς σουρεαλιστικά.
Υπενθυμίζουμε ότι τη διαδρομή του Bonatti στο Grand Capucin (W. Bonatti και L. Ghigo, 20-23/07/1951, TD, 350μ., 6a, A1) είχε επιχειρήσει στο παρελθόν και το δίδυμο Π. Τσιαντός και Ν. Χατζής.

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.