Νέα διαδρομή μεγάλης δυσκολίας στην Αστράκα

Μια νέα διαδρομή μεγάλης δυσκολίας ανοίχτηκε στην Αστράκα, από τους Αρίστο Θανόπουλο και Γιάννη Τορέλλι. Η διαδρομή βρίσκεται αριστερά από το Σχίσμα και αποτελείται από 12 σχοινιές (οι τρεις σε αρνητικά).

Συνολικά, είναι 500μ. ώς το μονοπάτι Μπουντόλα, έχει δυσκολίες έως VIII και μπήκαν για εξοπλισμό ρελέ (και μόνο) 12 πλακέτες.

astraka1Η προσπάθεια ξεκίνησε στις 25/8, όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες τέσσερις σχοινιές, ενώ την επόμενη ημέρα οι δυο αναρριχητές επέστρεψαν για να ολοκληρώσουν άλλες τρεις (5η-7η) μέχρι το τέλος των δυσκολιών και άλλες 5 εύκολες (3ου-4ου), μέχρι να βγούνε στο μονοπάτι Μπουντόλα. Την δεύτερη μέρα κουβαλούσαν και υλικά bivouac, που όμως τελικά δε χρειάστηκε να γίνει.
Στην πάνω φωτό οι δύσκολες πρώτες αρνητικές σχοινιές).

SHARE
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός κοίταζα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με έκανε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό, τα Βαρδούσια κ.α.