Συγκεκριμένα 24 ορειβάτες και sherpas που έκαναν το γύρο της Annapurna, ένα από τα δημοφιλέστερα trekking του πλανήτη, έχασαν τη ζωή τους από τις απρόσμενες για την εποχή χιονοθύελλες και τις χιονοστοιβάδες που δημιούργησαν αυτές και που τους βρήκαν στα ψηλά περάσματα  του γύρου, ενώ αγνοούνται τουλάχιστον άλλοι 84, από τους 168 συνολικά που βρισκόντουσαν κάτω και κοντά στο πέρασμα Thorang La σε υψόμετρο 5000μ.  48 έχουν διασωθεί. 
 
Τα ελικόπτερα της διάσωσης που πέταξαν στην περιοχή είδαν πολλούς εγκλωβισμένους ορειβάτες, αλλά δε μπόρεσαν να τους προσεγγίσουν και εικάζεται ότι πολλοί από αυτούς είναι νεκροί. Η τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους, ώστε να διαπιστωθεί η κατάστασή τους είναι αδύνατη, αφού τα δίκτυα τηλεφωνίας έχουν καταστραφεί. Άλλοι τρεις Νεπαλέζοι βοσκοί στη περιοχή, έχασαν επίσης τη ζωή τους.
 
Επίσης από χιονοστοιβάδα, χτυπήθηκε και το basecamp του Dhaulagiri (8167μ.), όπου αγνοούνται δυο Σλοβάκοι ορειβάτες και τρεις Νεπαλέζοι οδηγοί. Οι πιλότοι των ελικοπτέρων διάσωσης δε διέκριναν ίχνη και θεωρούνται μάλλον και αυτοί νεκροί. 
 
annapurna-circuitΤο trekking της Annapurna ή Annapurna circouit, το κάνουν χιλιάδες ορειβάτες από όλο το κόσμο κάθε χρόνο και ο Οκτώβρης θεωρείται η καλύτερη εποχή γι’ αυτό.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964. Μικρός χάζευα την Πάρνηθα από το πατρικό μου με τις ώρες. Ήταν για μένα ένας άγνωστος μαγικός κόσμος που άφηνε ελεύθερη τη φαντασία μου. Πεζοπορώ, ορειβατώ, σκαρφαλώνω και φωτογραφίζω στα βουνά από το 1984 και άρχισα να αρθρογραφώ σε ανάλογα περιοδικά από το 1990. Η αγάπη μου για το βουνό με ώθησε το 1998 να εκδώσω το περιοδικό ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1998 – 2015), ενώ από το 2006 έως το 2010 πρόσθεσα και το περιοδικό ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ. Έχω γράψει και εκδώσει, πεζοπορικούς οδηγούς για την Πάρνηθα, τον Όλυμπο, τον Παρνασσό και τα Βαρδούσια.