Πολλές επιτυχημένες αναβάσεις χθες στο K2. Αναμονή για τους δυο έλληνες.

Πολλές οι επιτυχημένες αναβάσεις που αναφέρθηκαν χθες στο Κ2 που είχε τέλειο καιρό. Σύμφωνα με τις πρώτες επιβεβαιωμένες αναφορές απο το Base Camp του K2, έξι μέλη της πακιστανικής αποστολής έφτασαν στην κορυφή, χωρίς οξυγόνο.

Επιτυχία και για την αποστολή των Ιταλών που πάτησαν την κορυφή μαζί με αρκετούς Σέρπας. Την κορυφή πάτησε και ο Άγγλος Adrian Hayes, αλλά και η γυναικεία Νεπαλέζικη αποστολή.

Η πιο μεγάλη στιγμή του ταξιδιού, η στιγμή της κορυφής στις 3:35μμ” ανέφεραν μετά την επιτυχί ατους τα μέλη της Νεπαλέζικης αποστολής γυναικών. Επίσης ο Τσέχος  Radek Jaros έγινε με την ανάβαση αυτή ο πρώτος Τσέχος που ανεβαίνει όλες τις 8άρες.

Η ανάβαση ξεκίνησε στις 20:00 προχθές το βράδυ. Τέσσερις Πακιστανοί ορειβάτες (Hassan Ιαν, Ali Durani, Rahmat Ullah και Γκουλάμ Mehdi) – όλοι χωρίς συμπληρωματικό οξυγόνο – πήγαν με 300μ. σχοινί για να φιξάρουν τα δύσκολα και επικίνδυνα τμήματα της διαδρομής προς την κορυφή, δηλαδή το bottleneck και την τραβέρσα. Είχαν μαζί τους τρεις σέρπας με οξυγόνο. Γύρω στις 01:00 η ομάδα ηταν ορατή στη βάση του bottleneck και όλοι οι ορειβάτες από το C4 ξεκίνησαν για την κορφή.

Οι επιβεβαιωμένες αναβάσεις χθες 26/7 ήταν συνολικά 18 άτομα, ενώ για άλλα 14 η ανάβασή τους δεν είναι ακόμα επιβεβαιωμένη και για πέντε -που μεταξύ τους είναι και οι Αθανασιάδης – Αραβίδης (για τον οποίο ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον αναφέρουν να έχει πατήσει ήδη κορφή)- περιμένουμε νεώτερα, μιας και κάποιοι από αυτούς μπορεί να κάνουν ίσως σήμερα την τελική τους προσπάθεια.

 

SHARE
Οι εκδόσεις ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ξεκίνησαν την άνοιξη του 98 με την έκδοση του πρώτου ομώνυμου τεύχους. Από τότε έχουν εκδοθεί 73 τεύχη, 9 τίτλοι βιβλίων με ανάλογο περιεχόμενο και συνεχίζουμε...